{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Željeznice FBiH prevoze ugalj za termoelektrane Tuzla i Kakanj

F
8.2.2012. u 12:45
0
3
Željeznice FBiH prevoze ugalj za termoelektrane Tuzla i Kakanj
0
Željeznice FBiH prevoze ugalj za termoelektrane Tuzla i Kakanj
Pomoćnik federalnog ministra prometa i komunikacija i član Federalnog štaba civilne zaštite Izet Mehinagić izjavio je da Željeznice Federacije BiH i u situaciji uzrokovanoj velikim snježnim padavinama i niskim temperaturama ostavaruju svoju ulogu i prevoze sav ugalj koji im rudnici stave na raspolaganje za potrebe termoelektrana "Tuzla" i "Kakanj".
"Jutros je u Termoelektrani 'Tuzla' na istovaru 164 vagona, a u Termoelektrani 'Kakanj' 41 vagon. Također, na raspolaganju tuzlanskim rudnicima, na utvoru je 201 vagon, a u rudnicima Breza je prazno 26 vagona", kazao je Mehinagić.

Naglasio je da u termoelektranama imaju problem sa zaleđenim ugljem na vagonima i da moraju organizovati istovar tih vagona da se ne bi dovela u pitanje raspoloživost transportnih kapaciteta. Smrzavanje uglja jeste problem za termoelektrane, međutim, ugalj na ovako niskim temperaturama smrzava u bilo kojem obliku transporta i taj se problem, kaže Mehinagić, ne može prebacivati na Željeznice.

Mehinagić je posebno istakao da su jutros probijeni posljednji snježni nanosi na južnoj pruzi i očekuje se uspostava teretnog i putničkog saobraćaja na tom dijelu željezničke mreže. Također, po njegovim riječima, u Tuzli je noćas utovareno pet vagona soli koja se transportuje za Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: