Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa kad ste i vi novinari (FENA) ovo ovako skitili zasto niste pitali tu Upravu gdje se svelo 87 mil. KM, i napominje se nesto kako nije zakonito, a jest zakonito nepridrzavat se bas ZAKONA O RADU odnosno Ugovora o radu i neisplacivati plate onako kako je to propisano ovim zakonaom. Ovaj novinar koji je ovo pisao je 100% igrac ove Uprave pa se ovdje nema sta puno polemisat i nervirat jeda i njega stigne ovakva sudbina.
Za gospodu je krsenje zakona isplate neto plate, a nije krsenje zakona ne isplatiti istu tu platu i napraviti zaostatak od 3 ne isplacene plate? Zasto je ista ta uprava u Januaru isplatila neto platu a sad ne moze drzi se zakona? Zasto uprava ne navede da je u svom mandatu potrosila 80 miliona km kredita i da je uzela od radnika preko 10 miliona km odbiijanjem od plate da nebi doslo do ove situacije! Zato sto pokusavaju na sve moguce nacine da zadrze ovu firmu u kandzama Sda sistema, koji je nemilosrdno unistava i njenu vrijednost iz godine u godinu obara za stotine miliona km!! Izadzite u javnost i kazite za koliko je pala vrijednost ove firme u zadnjih 10 godina od kad su se istu uvukli Sda mesetari sa Brankovic Nedzadom na celu? Gospodo, vrijednost ove firme je pala za preko milijardu km a niko nije odgovarao za to, sto to ne izneste u javnost nego pokusavata sve prisloniti nekom drugom glumeci zrtve!
Dobro mi znamo odgovorne ljude,osmanagic je unistio zeljeznice,a sad zele da ih dokrajce.U zeljeznicama vlada zakon jacega,sve sami razdor,oni koji imaju priliku da vide i cuju to je strasna stvar koja se desava.A sto je zalosnije niko nista ne poduzima jer nema priliku od SDA koja je i previse pustila korjene da bi iblo koga pustila da nesto uradi..
Konsolidacija firme podrazumjeva prije svega smanjenje više od 2.000 zaposlenika, što je zadatak Uprave a ne Vlade. Uprava na čelu sa Šemsom i Neđom nije smanjila prekobrojne zaposlene nego je naprotiv zaposlila nove administrativce (članove bošnjačkih familija bliskih SDA), nudeći im ugovore na neodređeno vrijeme. Za to vrijeme smanjio se broj pružnih radnika, kojih sada oko 500 nedostaje za normalan proces održavanja pruga.
Zbog nepostojanja zakonskog osnova za isplatu neto plata, Željeznice FBiH nisu u finansijskoj mogućnosti da svojim uposlenicima isplate plate za april i maj, kako su ultimativno tražili sindikati najavljujući štrajk za sutra, navode iz Javnog preduzeća Željeznice FBiH (ŽFBiH), a povodom jutrošnjeg saopćenja Sindikata Željeznica FBiH da predsjednik Uprave tog preduzeća Nedžad Osmanagić i izvršni direktor za ekonomske poslove Šemsudin Zahirović ne žele potpisati nalog da se željezničarima isplate plate. Kako cete biti u mogucnosti kad ste sve pokral isa svojim nadredjenim iz SDA,pa vi ste ovu zemlju potpuno doveli do kraha.
uprava je i unistilla zeljeznice pa sad zele da operu sa sebe svoju nesposobnost prebacuju krivnju na druge, sve to treba rastjerati i dovesti novo sposobnije rukovodstvo koje ce popraviti 20-godisnjih nerad stranackih pposlusnih i podobnih kadrova
Treba istaknuti kako su tim prijavama i dokumentima obuhvaćene desetine osoba i njihovih političkih zaštitnika u brojnim zloupotrebama, kriminalnim privatizacijama i sticanju nezakonite imovinske koristi u slučajevima poput: Bosnalijek d.d. Sarajevo, Razvojne banke FBiH, Terminala Federacije d.o.o. Sarajevo, Naftnih terminala Federacije d.o.o. Ploče, Krivaje d.d. Zavidovići, Hidrogradnje d.d. Sarajevo, Konjuha d.d. Živinice, Vranice d.d. Sarajevo, Fabrike duhana Sarajevo d.d. Sarajevo, Energopetrola d.d. Sarajevo, Petrola d.d. Ljubuški, JP Željeznice FBiH d.o.o. i niza drugih preduzeća, ali i državnih institucija u kojima su uočene brojne nezakonitosti.
Zeljznice su same sebe ukopale... Dozvoli su da ih kradu na oci zeleni mali...