BiH
3

Zečiji nasip spasio naselje Dobor u Modriči

SRNA
Rijeka Bosna i lokalne pritoke jutros su se povukle u korita, čime je prestala opasnost od poplava na području opštine Modriča, izjavio je Srni samostalni stručni saradnik Civilne zaštite Modriča Željko Terzić.
Foto: SRNA
Foto: SRNA

On je rekao da je jutros u 8 sati vodostaj rijeke Bosne bio 200 centimetara i u odnosu na mjerenja obavljena noćas u 23 sata manji je za 100 centimetara.

"Od jutros je normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Bijeljina - Banja Luka, kao i na regionalnom putu Modriča - Doboj, koji je u mjestu Vranjak bio u prekidu od srijede", potvrdio je Terzić i istakao da su prohodni svi lokalni putevi na području Modriče.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Snabdijevanje strujom i vodom odvija se bez teškoća.

"Rijeka Bosna i lokalni vodotoci poplavili su dvije kuće - u Vranjaku i u Skugriću. Zaplavljeno je ukupno 21 domaćinstvo u Koprivni, Vranjaku i Skugriću. Poplavljene su velike površine pod poljoprivrednim kulturama i voćnjaci", istakao je Terzić.

On je naglasio da je sanacijom oštećenja na odbrambenim nasipima na rijeci Bosni nastalim u majskim poplavama, spriječeno plavljenje naselja Dobor.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Dodatnim ojačanjima takozvanog "zečijeg nasipa" uz rijeku Bosnu, koja su rađena od srijede do sinoć, spriječen je ulazak vode u ovo naselje koje je u majskim poplavama imalo najveću štetu na području Modriče, potvrdio je Terzić.