{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zečiji nasip spasio naselje Dobor u Modriči

S
8.8.2014. u 11:41
3
5
Zečiji nasip spasio naselje Dobor u Modriči
3
Rijeka Bosna i lokalne pritoke jutros su se povukle u korita, čime je prestala opasnost od poplava na području opštine Modriča, izjavio je Srni samostalni stručni saradnik Civilne zaštite Modriča Željko Terzić.
Foto: SRNA
Foto: SRNA


On je rekao da je jutros u 8 sati vodostaj rijeke Bosne bio 200 centimetara i u odnosu na mjerenja obavljena noćas u 23 sata manji je za 100 centimetara.

"Od jutros je normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Bijeljina - Banja Luka, kao i na regionalnom putu Modriča - Doboj, koji je u mjestu Vranjak bio u prekidu od srijede", potvrdio je Terzić i istakao da su prohodni svi lokalni putevi na području Modriče.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


Snabdijevanje strujom i vodom odvija se bez teškoća.

"Rijeka Bosna i lokalni vodotoci poplavili su dvije kuće - u Vranjaku i u Skugriću. Zaplavljeno je ukupno 21 domaćinstvo u Koprivni, Vranjaku i Skugriću. Poplavljene su velike površine pod poljoprivrednim kulturama i voćnjaci", istakao je Terzić.

On je naglasio da je sanacijom oštećenja na odbrambenim nasipima na rijeci Bosni nastalim u majskim poplavama, spriječeno plavljenje naselja Dobor.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


Dodatnim ojačanjima takozvanog "zečijeg nasipa" uz rijeku Bosnu, koja su rađena od srijede do sinoć, spriječen je ulazak vode u ovo naselje koje je u majskim poplavama imalo najveću štetu na području Modriče, potvrdio je Terzić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: