Italija
0

Zdravstveno stanje Branke Štulić trenutno stabilno

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Zdrvastveno stanje reprezentativke BiH u raftingu Branke Štulić iz Banjaluke, koja je povrijeđena na Evropskom šampionatu u Val di Soleu u Italiji, trenutno je stabilno, ali se još ne mogu davati nikakve prognoze, izjavio je Srni predsjednik Rafting saveza BiH i banjalučkog rafting Kluba "Kanjon" Aleksandar Pastir.

"Sinoć smo ponovo bili u bolnici u Trentu, ona je još u istom stanju - stabilno. Nikakve prognoze se još ne mogu davati, ali ono što smo mi vidjeli jeste da se popravila temperatura tijela i boja i da je ljekari još drže bez svijesti", rekao je Pastir.

On je dodao da je muška reprezentacija BiH u raftingu zbog ove nesreće jučer napustila Italiju, a da će ženska reprezentacija krenuti večeras ili ujutro, odnosno onog momenta kad budu imali više vijesti o Štulićevoj.

"Jedna članica reprezentacije i ja ćemo ostati u Italiji da vidimo kakvo će stanje biti", rekao je Pastir.

Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj, odmah po saznanju da je reprezentativka BiH u raftingu povrijeđena, izdao je nalog generalnom konzulu BiH u Milanu Jugoslavu Brdaru da je posjeti i pruži svu moguću pomoć.

Iz Ministarstva inostranih poslova BiH je saopšteno da je Alkalaj izdao nalog odmah po saznanju da je Štulićeva povrijeđena tokom takmičenja na Evropskom šampionatu u Val di Soleu, te da je nakon nesreće smještena na Odjeljenje intenzivne njege bolnice u italijanskom gradu Trentu.

Reprezentativka BiH u raftingu i članica Rafting kluba "Kanjon" iz Banjaluke Branka Štulić povrijeđena je na Evropskom šampionatu u Val di Soleu u Italiji, kada se u toku takmičenja prevrnuo čamac. Zbog ove nesreće reprezentativci BiH u raftingu odlučili su da ne nastave učešće na Evropskom šampionatu u Italiji.