Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sto se radnici kod privatnika ovako ne dizu na proteste koji imaju male plate ispod zivotnog standarda? ako hoce bolje stanje u drzavi. Ovi se bore jer su na budzetu i hoce vise, svako za svoju guzicu. Ako hocete da smanjite odlazak mladih ovako bi trebali i kod privatnika realno. konzum plata 450 KM, Amko 500KM, duhanpromet trafika 450KM, fabrike 500 KM. SUTIS = ODOBRAVAS
Koliko privatnik placa, nije mjera normalnog stanja niti je mjera kako stvari treba da izgledaju. Niti je ista skolska sprema u prodavnici i u bolnici a bome ni odgovornost. Zakon treba da regulise i privatnike a i zdravstvenim radnicima svi trcimo cim nas nesto zaboli.
Mozda zato sto privatnik ima odrijesene ruke i zakon i bez ikakvih problema isti sekund cim najave strajk sve ih otpustiti bez ikakve obaveze, samo im pobaca knjizice preko kapije i nogira dok ovi uhljebi mogu 365 dna lafo strajkat i da ih niko ne moze otpustiti, a platu i topli obrok ce uredno dobijati kao i staz. Tu je kvaka
pa vi još tu? eno jelka će potpisati kredit od dvije milijarde dolara,ne eura,uhvatite je za vrat.koji bezobrazluk.podižu plate sebi bez problema.
Ah,šta reći,nedaj bože bez njih,ali kuku svakom ko im i ide.Pola njih nekulturni,ne uslužni,ali traže veće plate.Bolje bi im bilo i nama svima da se bunimo,da se politicarima smanje plate da postoji neka granica.Ne samo njima,vec svima kojima prelazi 2500 Km.
kakvi su ovo zdravstveni radnici nidje maske na licu
Oni se izgleda sastaju da kenjcijaju a ne da strajkuju
meni je smiješno kad te privatnik zapošljava i kaže ti kolika će plata da ti bude.posle ti možeš da radiš od jutra do mraka ali opet za istu platu.prave se ludi.radnik treba da upisuje svaki prekovremeni sati,ako gazda neće da isplati onda ga prijavit,ako se ima kome prijaviti.treba imati zakon za sve.moj sin radi u komuni i svaki prekovremeni sati mu ide u slobodne dane.a.u fabrika a se plaća .
Kakav štrajk? Vidiš da im je ko na roštilju...
Neka ima za financiranje stranaka iz buđžeta, jebli sve svoje pogano
sto se ljutis pa narod im je to omogucio vidis da to nikome ne smeta
BH paradoks zvani - dje su pare ? Radi narod kod privatnika ugl. 6x sedmicno, neko bi rekao uu yebote pa samo se radi u ko njemackoj, pa razvijena drzava zato sto se stalno rinta A ONO RUPA ZADNJA NA SVIRALU, siromastvo na sve strane, lose penzije,zdravstvo, javni prevoz,infrastruktura. Ma divno.
uvesti zakon strog da firma ne smije davati platu radniku koja je ispod zivontnih sandarda i potrosacke korpe (ne govorim o luksuzu). Ako da takav minimalac odma inspekcija da dodje i zatvara firmu. Da vidis onda ciste drzave i hoce li ti omladina odlaziti. Ali jok, neka krimi robovlasnickog kapitalizma i mirna bosna. Zato pametni ljudi koji odlaze vani da zive i rade.
U svim normalnim državama poslodavac nudi platu a zaposlenik ako mu odgovara prihvati ponudu.Samo kod nas zaposlenik diktira to kolika ce mu biti plata
1. ovo nije normalna drzava 2. pa prema tome moraju da se bore za svoja prava jer ako sute ovi ce ih samo derati. 3, i kod privatnika ovako treba.
U normalnim državama minimalna plata nije 200€ i to se regulise državnim institucijama...
Ajde, šta kukate, SDA je omugićila izbore u Mostaru!
Zao mi je sto je Irma Baralija izdala Mostar
dobićete SAZADA