{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zdravko Mamić među dobitnicima Zlatne plakete "Grb grada Širokog Brijega"

F
4.8.2015. u 18:00
0
37
Zdravko Mamić među dobitnicima Zlatne plakete "Grb grada Širokog Brijega"
0
Zdravko Mamić među dobitnicima Zlatne plakete "Grb grada Širokog Brijega"
Zdravko Mamić (Foto: Arhiv/AFP)
Na sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega usvojene su Odluke o dodjeli javnih priznanja Zlatna plaketa "Grb grada Širokog Brijega“: Muzičkoj školi Široki Brijeg, dr. sc. Milijanu Sesaru, profesoru na Pravnom fakultetu Univerziteta u Splitu, dr. sc. Ivanu Gilji, liječniku i profesoru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Mostaru, Zdravku Mamiću, nogometnom dužnosniku i izvršnom dopredsjedniku Građanskog nogometnog kluba "Dinamo".
Vijećnici su jednoglasno usvojili Odluku kojom se Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji Uznesenja Blažene Djevice Marije sa sjedištem u Mostaru daje na privremeno korištenje bez naknade zemljište-šuma zvana Grabovina ukupne površine 106.098 m².

Odluku je obrazložio Andrija Kraljević šef odsjeka privrede.

Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti na opterećenje prava građenja. Ovom odlukom daje se suglasnost privrednom društvu 'Miškić-bus' d. o. o. Široki Brijeg kao nositelju prava građenja u svrhu izgradnje Gradskog autobusnog kolodvora može opteretiti pravo građenja kao posebno zemljišno-knjižno tijelo upisano u ZK ulošku kao 3050 k. o. Mokro u svrhu hipotekarnog osiguranja kod poslovne banke.

Većinom glasova vijećnika usvojena je Odluka o davanju suglasnosti za kreditno zaduženje JP 'Vodovod i kanalizacija' d. o. o. kojom se daje suglasnost JP 'Vodovod i kanalizacija' d. o. o. da se kreditno zaduži na iznos 400.000 KM, a u svrhu izgradnje vodovoda i kanalizacije na području gradskog naselja Njivice.

Usvojena je i Odluka o davanju suglasnosti za kreditno zaduženje JKP 'Čistoća' d. o. o. kod Intesa Sanpaolo bank BiH u iznosu 300.000 KM s kamatnom stopom 6 posto s rokom povrata 7 godina.

Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti za imenovanje Dragana Pavkovića za direktora JU "Coming".

Usvojena je Odluka o utvrđivanju općeg interesa za proširenje školskog dvorišta područne škole u Mokrom na ukupnoj površini zemljišta 1.097 metara četvornih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: