{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zdravko Mamić dobio priznanje i ulicu u Širokom Brijegu

12.8.2015. u 19:05
133
94
Zdravko Mamić dobio priznanje i ulicu u Širokom Brijegu
133
Dinamov "gazda" Zdravko Mamić prošli je mjesec prema uglednom američkom ESPN-u proglašen za jednog od 50 najutjecajnijih ljudi u svijetu fudbala, no to mu nije jedino priznanje.
Izvršni predsjednik NK Dinama danas je primio priznanje grada Širokog Brijega, a također je izrazio razočarenje što Dinamo nije dobio priznanje grada Zagreba, iako je ovaj klub obilježio 100 godina postojanja.

Mamić je u obraćanju istaknuo kako mu ovo priznanje posebno znači jer je dobijeno u vremenu kada se protiv njega vodi istraga.

"Širokobriježani, pokazali ste veliku hrabrost dodijelivši mi ovu nagradu. Da, bio sam u zatvoru, mnogi se sada udaljavaju od mene, ali vi ste baš u ovom trenutku meni dali javno priznanje i od srca vam hvala", rekao je Mamić.

Pri tome je istaknuo kako je Dinamo institucija, ali da je Zagreb ipak zaobišao ovaj klub.

"Godine 2011. obilježili smo 100 godina kluba, a Grad Zagreb nam nije dao nikakvo priznanje! I sada dođem u Široki Brijeg, u drugu državu, i ovdje dobijemo javno priznanje", kazao je Mamić.

Prilikom primanja priznanja, koje mu je uručio gradonačelnik Miro Kraljević Mamić je obećao da će donirati parket za devet školskih učionica u Širokom Brijegu i izgraditi igralište u mjestu Ljuti Dolac koje se nalazi u širokobriješkoj općini.

Koliko su Dinamo i Zdravko Mamić tu popularni govori i činjenica da su mještani Ljutog Doca prije petnaestak dana na glavnoj ulici postavili ploču s natpisom "Ulica Zdravka Mamića".

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega povodom dana ovoga grada koji je obilježava na vjerski praznik Velike Gospe 15. augusta dodijeljene su Zlatne plakete Grb grada Širokog Brijega Muzičkoj školi Široki Brijeg, profesoru na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu dr. Milijanu Sesaru, ljekaru i profesoru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ivanu Gilji i izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću. Njima su priznanja dodijeljena zbog doprinosa razvoju Širokog Brijega.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: