{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ZDK: Zavod zdravstvenog osiguranja uposlio 15 pripravnika

F
14.9.2012. u 11:18
0
2
ZDK: Zavod zdravstvenog osiguranja uposlio 15 pripravnika
0
ZDK: Zavod zdravstvenog osiguranja uposlio 15 pripravnika
Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona Senaid Begić potpisao je danas s 15 pripravnika iz devet općina Zeničko-dobojskog kantona ugovore o zapošljavanju na period od godinu dana.
Pripravnici, diplomirani pravnici i ekonomisti posao su dobili kroz Program sufinansiranja aktivnih mjera za podsticaj zapošljavanja mladih nezaposlenih osoba bez radnog iskustva „100 +“ VSS pripravnika u 2012./2013. godini" iz grant sredstava Vlade ZDK.

„Ne radi se o hiperprodukciji kadrova, nego Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK-a i njegove filijale u općinama jednostavno su iskazali potrebu za mladim, visoko obrazovanim kadrovima. Vjerujem da će po završetku ovog jednogodišnjeg ugovora neki od ovih mladih ljudi dobiti i stalni posao u zavodu“, izjavio je Begić.

Prema odluci JU Služba za zapošljavanje ZDK, novčana subvencija poslodavcu (Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK) iznosi 400 KM na ime neto plaće koju će on isplaćivati pripravniku u trajanju od 12 mjeseci, s tim da poslodavac može utvrditi i iz svojih sredstava isplaćivati i veći iznos od plaće predviđene Programom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: