{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brčko: Ugovori sa još 170 pripravnika do 20. augusta

S
25.7.2012. u 19:15
0
0
Brčko: Ugovori sa još 170 pripravnika do 20. augusta
0
Brčko: Ugovori sa još 170 pripravnika do 20. augusta
Pero Gudeljević
Šef Odjeljenja za privredni razvoj u Vladi Brčko distrikta Pero Gudeljević najavio je danas da bi ugovori o pripravničkom stažu sa 170 budućih pripravnika trebalo da budu potpisani najkasnije do 20. augusta.
On je napomenuo da su jučer na sastanku sa predstavnicima Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta razjasnili sve nejasnoće u vezi sa kriterijumima za prijem pripravnika.

Gudeljević je podsjetio da je ranije kriterijume za prijem pripravnika Vlada distrikta dopunila novim stavkama, prema kojim svaki od konstitutivnih naroda, ukoliko nema dovoljno kandidata sa visokom, može spisak pripravnika da dopuni i licima sa višom ili srednjom stručnom spremom, do broja koji pripada tom narodu.

Novina je i to da pripravnički staž mogu odraditi i oni koji su se u međuvremenu doškolovali, pa su iz niže prešli u višu stručnu spremu.

"Zavodu za zapošljavanje je bilo nejasno kako tretirati one koji su odradili ili rade u volonterskom statusu, te one koji su iz nižeg prešli u viši stepen obrazovanja. Očekujem da ćemo vrlo brzo od Zavoda dobiti preliminarnu listu sa 170 imena pripravnika, nakon što je sada sve pojašnjeno", rekao je Gudeljević.

On je napomenuo da je za ove namjene u budžetu za 2012. godinu izdvojeno milion maraka, a da je rebalansom, koji danas usvaja Skupština, predviđen još jedan milion.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: