{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ZDK: Za program zapošljavanja "Prilika za sve" 1,29 miliona KM

F
10.8.2012. u 17:07
0
0
ZDK: Za program zapošljavanja "Prilika za sve" 1,29 miliona KM
0
ZDK: Za program zapošljavanja "Prilika za sve" 1,29 miliona KM
Zenica
Direktor Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona Ratko Orlandić informisao je kantonalnog premijera Fikreta Plevljaka o projektu zapošljavanja, pod nazivom „Prilika za sve“ kojeg u vrijednost od 8 miliona KM finansira i realizuje Federalni zavoda za zapošljavanje.
Kako je rečeno tokom sastanka Orlandića i Plevljaka, „Prilika za sve“ će se realizovati s ciljem zapošljavanja što većeg broja osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH, sa posebnom socijalnom i rodno osjetljivošću, radi jačanja njihove konkurentnosti na tržištu rada, sprječavanja dugotrajne nezaposlenosti, te stvaranja uvjeta za sticanje prvog radnog iskustva.

“Korisnici u ovom programu su poslovni subjekti u poljoprivredi, ribarstvu, vađenju ruda, prerađivačkoj industriji, građevinarstvu, trgovini, ugostiteljstvu, poslovanju nekretninama i drugim djelatnostima koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa i koji imaju šest i više zaposlenih. Poslodavcu se može odobriti sufinansiranje osoba sa evidencije nezaposlenih čiji broj ne prelazi 50 posto ukupno zaposlenih osoba u momentu podnošenja prijave”, rekao je Orlandić.

U okviru odobrenih 8,35 miliona KM, Zeničko- dobojskom kantonu će pripasti 1.298.495 KM. Javni poziv poslodavcima objavljen je 09. avgusta i bit će otvoren 15 dana. Nakon što poslodavci sačine preliminarne liste nezaposlenih iz evidencija Biroa za zapošljavanje, iz njima potrebnih branši, Služba za zapošljavanje ZDK će utvrditi konačnu listu i kontinuirano će pratiti realizaciju ugovorenih obaveza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: