{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ZDK: Donesena odluka o četiri zdravstvene ustanove

F
19.7.2012. u 17:46
0
1
ZDK: Donesena odluka o četiri zdravstvene ustanove
0
ZDK: Donesena odluka o četiri zdravstvene ustanove
Skupština Zeničko - dobojskog kantona danas je po hitnom postupku usvojila odluku o preuzimanju obaveza osnivača i usklađivanju organizacije i poslovanja četiri zdravstvene ustanove u ZDK: Kantonalne bolnice Zenica, Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo Zenica, Kantonalnog zavoda za medicinu rada Zenica i Kantonalnog zavoda za borbu protiv bolesti ovisnosti Zenica, a u skladu sa odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti FBiH.
Za razliku od nove skupštinske većine: SDP-SBB-HDZ-NSRzB, protiv ove odluke bilo je 10 zastupnika SDA koji smatraju kako je ovo početak smjene dosadašnjeg menadžmenta zdravstvenih ustanova, koje bi Vlada ZDK u narednih 15-tak dana trebala zamijeniti privremenim upravnim odborima i vršiteljima dužnosti direktora.

"Nova skupštinska većina je iskoristila priliku i želi na ovaj način ukloniti aktuelne upravne odbore čiji su mandati potvrđeni u aprilu 2012. godine. Nemamo ništa protiv odluke o usklađivanju sa federalnim propisima, međutim ovako je ova odluka zloupotrebljena“, izjavio Ibrahim Plančić, predsjednik Kluba poslanika SDA u Skupštini ZDK.

Ministrica zdravstva ZDK Senka Balorda (SDP) izjavila je kako izmjena osnivačkih akata ne znači smjene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: