Gdje je stajalište?
0

Zbunjeni građani u Hrasnom ostaju gledati za trolejbusom koji prođe pored njih

Klix.ba
Vrućine i gradski saobraćaj su veoma rijetko dobra kombinacija, gdje god se nalazili. U glavnom gradu BiH to zna biti nepodnošljivo, na što ukazuju i česta negodovanja građana i kritike javnosti upućene GRAS-u.
Jedni čekaju na novom, dugi na starom stajalištu (Foto: Klix.ba)
Jedni čekaju na novom, dugi na starom stajalištu (Foto: Klix.ba)

Situacija, koja bi vas sigurno razljutila da se nađete u njoj, je kada vam trolejbus prođe "ispred nosa" i kada shvatite da ste čekali na pogrešnom stajalištu, što se posljednjih dana mnogima desilo u ulici Azize Šaćirbegović u sarajevskom naselju Hrasno. Ako posmatrate sa strane i niste jedan od putnuka, sve skupa bi vas moglo i nasmijati.

Međutim, ukoliko ste se namjeravili trolejbusom zaputiti prema centru grada, a ne znate da je mjesto na kojem je stajao trolebus promijenjeno, neće vam biti nimalo smiješno kada na plus 30 i više stepeni ostanete gledati za vozilom gradskog saobraćaja koje prolazi pored vas.

Možda je ipak najbolje čekati između dva stajališta? (Foto: Klix.ba)
Možda je ipak najbolje čekati između dva stajališta? (Foto: Klix.ba)
Naime, prilikom nedavnog asfaltiranja ceste, trolejbusko stajalište je premješteno 30-ak metara niže u odnosu na mjesto gdje je bilo ranije. Što iz navike, što zbog toga što na starom mjestu još uvijek stoji metalna konstrukcija koja natkriva stajalište, većina građana čeka trolejbus na starom mjestu i tako propuste vozilo koje samo prođe pored njih.

Ono što uslijedi je nerviranje što moraju čekati sljedeći trolejbus i to na izuzetno visokim temperaturama. Radnici iz obližnjih prodavnica kažu da je na stajalištu bilo obaviještenje, ali ga je neko očigledno uklonio.

Zbunjeni jer ne znaju gdje zapravo trebaju čekati gradski saobraćaj, neki se odluče stati na sredinu, između novog i starog stajališta, jer im je tako bliže dotrčati do trolejbusa ma gdje on stao.