{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. vojnici čekaju autobus na autoputu

4.10.2012. u 11:59
138
81
Bh. vojnici čekaju autobus na autoputu
138
Bh. vojnici čekaju autobus na autoputu
Vojnici čekaju autobus na autoputu u Podlugovima (Foto: Čitatelj portala Klix.ba)
Svakog jutra autobus Oružanih snaga BiH staje na zaustavnoj traci autoputa na relaciji Kakanj - Sarajevo kako bi ušli pripadnici OS BiH. Autobus se tako zaustavlja svakih nekoliko kilometara.
O ovom slučaju nas je izvijestio naš čitatelj, koji kaže da vojnici čekaju autobus na mjestima na kojima je njima pogodno preskočiti ogradu autoputa, ali i na mjestima uključenja, odnosno na uličnim trakama.

"To znači da su prošli pored naplatnih kućica, pored znakova koji daju informaciju o zabrani ulaska pješaka i povrh svega pored fizičkog osiguranja koje očigledno ne radi svoj dio posla kako treba. Dodatni je problem što se autobus uključuje iz zaustavne u traku kojom vozači voze velikom brzinom i gdje nema vremena za bilo kakvu reakciju u slučaju potrebe. Naime, vozač autobusa se uključuje tako što da lijevi pokazivač smjera kretanja i odmah se uključuje u traku kao da je učesnik u gradskom saobraćaju", naveo je naš čitatelj koji nam je poslao i fotografiju vojnika koji čekaju autobus na zaustavnoj traci u Podlugovima.

Ovakav sistem vožnje se primjenjuje i nakon radnog vremena, samo u obrnutom smjeru. Naravno, suvišno je i govoriti koliko su ovakav način prijevoza te zaustavljanje i čekanje na autoputu opasni. Pojašnjenje smo pokušali dobiti u Ministarstvu odbrane BiH, gdje su nam rekli da će odgovor dati iduće sedmice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: