Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nemamo vode ... Nemamo hljeba Nemamo posla ...Nemamo zraka. Hebem ti zivote majku.....
Imate 100 dzamija sta cem sta bolje
imate zlatne kašike a i ja s vama nažalost
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Elektricna vozila su nam spas
@carly.. ma ima ba..zrak na selu i vode izvor prirodni..ali jbg kad seljaćine lete u grad😂
donjeli zeničani svoj smrad sa sobom
"Epizoda pripravnosti" hahahahaha....iskljucite grijanje narodu, zavrnite vodu, obustavite rad tvornica, rad ostalih sluzbi, zabranite upotrebu automobila, ostavite samo tramvaje i trolejbuse. A vi koji donosite takve mjere, sjediti cete u toplim uredima, autom cete doci na posao, kod kuce ce vam biti toplo.... Ma ljepota...
Napusti sahranu..
Nefic kae odlican 5..
Ja mjera i govana!
Prije rata je napravljeno rjesenje za Sarajevo(pred olimpijadu) a to je plinsko grijanje kako bi se rijesio problem smoga. Bilo je ideja i kopanje tunela kako bi se stvorila cirkulacija zraka u Sarajevskoj kotlini. Bilo za vrijeme Tite moguce sada je SciFi a grijanje na plin luksuz
Ma samo malo vjetra napraviti ali to ne zele...
Svake godine u ovo vrijeme (novembar, decembar, januar, eventualno februar) je povećana količina čestica. Svi znamo da je dozvoljena količina 50 mikrograma po metru kubnom vazduha, u sarajevo 260 mikrograma, u Zenici i više čini mi se, ne znam tačno. U normalnim zemljama postoje ventilatori koji se postave na uzvišenje koji ili izvlače čestice (poput digestora u hemijskim laboratorijama) ili rade na principu kućnog ventrilatora, tj. vazduh i čestice propuhuju.
U Sarajevu** pardon, greška pri kucanju.
Smrdi sarajevo smrdi hahahhaha
Čestice manje od 10 μm opasne su za ljudsko zdravlje s obzirom na to da prodiru i zadržavaju se u dišnim putovima, čime uzrokuju upalne promjene i smanjenu otpornost na razne alergije i infekcije. Zbog velike javnozdravstvene vrijednosti lebdeće čestice PM10 jedan su od najvažnijih pokazatelja onečišćenja zraka. Nastaju uglavnom izgaranjem goriva u neindustrijskim ložištima, u cestovnome prometu i u industriji.
@kolač, pa ministre, trebalo je dati obrazloženje šta su to čestice PM10. Đaba vama svi alarmi , kad niste djelovali preventivno. Izgleda da je sav vaš posao završen sa davanjem obavještenja javnosti. Svake godine isto. Uradite nešto da se zagađenje smanji, CRKLI DABOGDA!
Silent Hill
metro 2033
copy-paste teksta od prošle godine...
Bit će ovih epizoda kao u spanskoj sapunici
Jel Inzko zabrinut