BiH
0

Zbog visokih temperatura preporučuje se putovanje u večernjim ili jutarnjim satima

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra vozi se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se putovanje u jutarnjim ili večernjim satima.

Na autoputu A-1 danas se izvode radovi na redovnom održavanju na dionici Podlugovi-Visoko. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na deminiranju terena saobraćaj se povremeno obustavlja u trajanju do pola sata na magistralnom putu M-4.2 Velika Kladuša-Bihać (u mjestu Donji Purići od 08 do 16 sati) , kao i na regionalnom putu R-465 Maglaj-Zavidovići (u mjestu Podborik, od 08.30 do 15.00 sati).

Danas od 08.00 do 20.00 sati zbog radova na asfaltiranju na regionalnom putu R-471 Lukavac-Vijenac-Banovići saobraćaj će biti potpuno obustavljen. Putnička vozila koristit će alternativni pravac (kroz Borovac), dok će se autobusi na redovnim linijama propuštati u intervalima od 30 do 40 minuta.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Tokom dana dolazi do pojačanog prometa vozila na GP Doljani, tako da se vozači podsjećaju da mogu koristiti granične prijelaze: Ivanica, Trebimlja (Čepikuće), Zvirići, Bijača, Crveni Grm ili Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Zbog radova u Hrvatskoj, na GP Brčko-Gunja na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.