BiH
0

Pojačan promet vozila ka jugu

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pretežno suh kolovoz i povremeno pojačan promet vozila, naročito na putevima ka jugu naše zemlje, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Na autoputu A-1 na dionici Visoko-Dobrinje izvode se radovi na sanaciji dilatacionih naprava na mostu M6 zbog čega se saobraćaj preusmjerava iz vozne u preticajnu traku i obratno.

Skreće se pažnja i na dionicu Podlugovi-Visoko, gdje se danas izvode radovi na redovnom održavanju. Apeluje se na vozače da prilagode vožnju najavljenim radovima.

Zbog radova na deminiranju terena saobraćaj se povremeno obustavlja na magistralnom putu M-4.2 Velika Kladuša-Bihać (u mjestu Donji Purići od 08 do 16 sati).

Danas i naredna dva dana, zbog održavanja XIV Festivala folklornog stvaralaštva BiH, na magistralnom putu M-14 Bosanska Krupa-Bosanski Novi u mjestu Bosanska Otoka, dolazit će do obustava saobraćaja od 19 do 19:30 sati.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na regionalnom putu R-455a Svatovac-Živinice-Bašigovci-Lukavica-Zelenika večeras do 20 sati saobraćaj je potpuno obustavljen. U funkciji je obilazni pravac (Ljubače-Suha), kojim će se autobusi na redovnim linijama propuštati u intervalima od 30 do 40 minuta.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi Doboj-Gračanica, Čelinac-Kotor Varoš, Gorica-Vitina, Čapljina-Stolac i Brod na Drini-GP Hum, kao i magistralni put M-5 tranzit kroz Sarajevo.

Prema informacijama Granične policije BiH, na GP Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se oko pola sata, a isto toliko čeka se i na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja zasad nisu duža od 15 do 20 minuta.

Podsjećaju se vozači da je GP Gabela polje privremeno otvoren kao međunarodni granični prelaz (do 01.10.).

Zbog radova u Hrvatskoj, na GP Brčko-Gunja na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.