{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog vanredne situacije otkazana manifestacija "Novogradski dani 2014“

27.5.2014. u 15:07
6
1
Zbog vanredne situacije otkazana manifestacija "Novogradski dani 2014“
6
Zbog vanredne situacije otkazana manifestacija "Novogradski dani 2014“
Na prijedlog Odbora za organizaciju manifestacije "Novogradski dani 2014.“, Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo donijelo je na današnjoj sjednici Odluku o otkazivanju 18. tradicionalne manifestacije "Novogradski dani 2014“.
Manifestacija se otkazuje zbog vanredne situacije uzrokovane elementarnim nepogodama – poplavama i klizištim u velikom dijelu naše zemlje.

Ovom odlukom, budžetska sredstva namijenjena za održavanje manifestacije preraspopređuju se u svrhu pomoći stanovništvu stradalom u poplavama.

"Smatramo da u situaciji u kojoj se našlo stanovništvo naše zemlje nakon elementarnih nepogoda, nije prikladno održavati manifestaciju čije je otvaranje trebalo biti 30. maja, a koja je većim dijelom svečanog i zabavnog karaktera.

Također, mišljenja smo da je novac u iznosu od 70. 000 maraka, koji je trebao biti utrošen u održavanje ove manifestacije, potrebno uputiti prema žrtvama poplavljenih područja“, rekla je Edina Gabela, predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo.

Dodala je da će program obilježavanja značajnih događaja i ličnosti iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine i narodno-oslobodilačkog rata 1941.-1945. godine, kao i Dan odbrane Općine Novi Grad Sarajevo, 8. juni provesti nadležna Općinska služba, u skladu sa kalendarom događaja Općine Novi Grad Sarajevo.

Na koji način i u koja područja će novac biti usmjeren odlučit će Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo, na vanrednoj sjednici Vijeća, zakazanoj za petak 30. maja. 2014. godine.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: