{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog sumnje u izbornu krađu ispred Općine Novi Grad se okupili stranački posmatrači

10.10.2018. u 19:51
412
130
Zbog sumnje u izbornu krađu ispred Općine Novi Grad se okupili stranački posmatrači
412
Nakon što je stranka Narod i Pravda večeras saopćila da je u toku velika postizborna krađa i da će se glasovi iz glasačkih kutija na koje su upućene žalbe ponovo brojati, stranački posmatrači okupili su se ispred Općine Novi Grad u Sarajevu.
Međutim, ulazak u općinu im nije dozvoljen, a jedna od posmatračica rekla nam je kako im je predsjednik Općinske izborne komisije (OIK) Novi Grad Elvir Resić rekao kako se u prostorijama općine ne vrši brojanje glasova.

"Dobili smo danas informaciju da će biti ponovno brojanje glasova u Općini Novi Grad. Razlog nam nije poznat, ali s obzirom na to da imamo neke sumnje da će doći do krađe glasova došli smo do općine. Imamo pravo posmatrati kako naša prava ne bi bila zakinuta i prilikom drugog brojanja glasova. Sada nam je predsjednik OIK-a u općini obećao da će nas pozvati ukoliko iz CIK-a dobio rješenje o ponovnom brojanju glasova kako bi po jedan posmatrač iz svake stranke ući na jednu kutiju. Ukoliko dođe do ponovnog brojanja brojat će se samo glasovi iz kutija na koje je bilo žalbi. U Novom Gradu je bilo mnogo žalbi, znam iz prve ruke jer sam taj dan bila u mobilnom timu. Sumnjamo na veliku krađu", rekla je jedna od posmatračica.

Ispred zgrade Općine Novi Grad nalazi se više osoba koje su stranke delegirale da prate proces brojanja.

Podsjećamo, stranka Narod i Pravda uputila je saopćenje za javnost kojim je obavijestila javnost i građane da je u toku najveća postizborna krađa koja za cilj ima oduzimanje glasova koje je ta stranka dobila na izborima. Oni su pozvali građane da zaštite svoje pravo na izbornu volju i zaštite cijeli proces od beskrupulozne krađe, kada ga već ne štite oni koji bi morali (CIK i druge nadležne institucije).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: