{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Narod i pravda: U toku je najveća postizborna krađa

10.10.2018. u 18:25
1.128
146
Narod i pravda: U toku je najveća postizborna krađa
1.128
Narod i pravda: U toku je najveća postizborna krađa
Foto: H. M./Klix.ba
Stranka Narod i Pravda uputila je saopćenje za javnost u kojem obavještava javnost i građane da je u toku najveća postizborna krađa koja za cilj ima oduzimanje glasova koje je ta stranka dobila na izborima.
"U cilju da u finišu brojanja glasova SDA obezbijedi sebi dodatne mandate, a drugim strankama, prije svega Narodu i Pravdi, oduzme glasove, počelo je ponovno brojanje i to uglavnom na onim biračkim mjestima na kojima je Narod i Pravda imala najveći uspjeh. U 14.56 sati nam je javljeno da u 15.00 sati počinje ponovno brojanje glasova, sve sa ciljem da se onemogući da imamo svoje posmatrače na licu mjesta. Šta više, na mnogim mjestima u Novom Grdu, u Centru i na Ilidži, našim akreditiranim posmatračima zabranjen je ulaz mimo zakona i svih pravila CIK-a", navode iz Naroda i pravde.

Iz ove političke opcije pozivaju građane da zaštite svoje pravo na izbornu volju i zaštite cijeli proces od beskrupulozne krađe, kada ga već ne štite oni koji bi morali (CIK i druge nadležne institucije).

"Poručujemo svim ovim bahatim kriminalcima koji bi da ono što nisu mogli steći voljom naroda nadoknade brutalnom krađom, da će Narod i Pravda svim sredstvima spriječiti pljačku glasova i izigravanje volje građana. Pozivamo predstavnike svih medija u Bosni i Hercegovini da pod hitno dođu na mjesta ponovnog brojanja i svojim medijskim sredstvima pomognu građanima da saznaju šta se dešava s njihovim glasovima i zašto je cijeli ovako tajnovit, netransparentan i nezakonit!?", navodi se u saopćenju.

U stranci Narod i pravda su mišljenja da je cijeli izborni proces bespovratno kompromitiran i da će, ako ove krađe ne budu pod hitno zaustavljene, u potpunosti izgubiti svaki smisao, a izborni rezultat biti kopija nekih diktatorskih režima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: