Mjere i na ulicama
0

Zbog rizika od nereda mostarski derbi će osiguravati veliki broj policajaca

G. Š.
Zbog rizika od mogućih nereda na ulicama Mostara veliki broj policijaca danas će osiguravati gradski derbi između Zrinjskog i Veleža, koji se od 17 sati igra na stadionu Pod Bijelim brijegom, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić, derbi je uvijek događaj visokog rizika i zbog toga je Policijska uprava Mostar, koja je nosilac osiguranja, sačinila sigurnosnu procjenu i napravila plan osiguranja po kojem će se raditi.

"U Policijskoj upravi Mostar je urađena sigurnosna procjena i napravljen detaljan plan osiguranja po kojem će se osiguravati utakmica. U sklopu tog plana je održano i niz sastanaka s klubovima i s ostalim čimbenicima Grada Mostara, kako ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu", kaže Marić za Klix.ba.

S obzirom na to da je gradski derbi u Mostaru uvijek događaj visokog rizika veliki će broj policajaca osiguravati ovaj događaj te će kako u uniformi tako i u civilu biti raspoređeni širom grada, a posebno na lokacijama koje se procjenjuju rizičnim.

"Bit će broj policajaca koliki prevdiđa plan osiguranja. Zbog specifičnosti ne mogu reći koliki će broj policajaca biti angažiran, ali mogu reći da će ih biti sasvim dovojno raspoređenih na svim lokacijama koje plan osiguranja previđa", zaključio je Marić.