Od 19:30 do 22 sata
75

Zbog održavanja utrke u Sarajevu u nedjelju će biti izmijenjen režim saobraćaja

S. Š.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
KJKP "GRAS" obavještava građane Kantona Sarajevo da će u nedjelju, 16. jula, doći do izmjene u režimu saobraćanja vozila javnog gradskog prijevoza.

U nedjelju, 16. jula, će u Sarajevu biti održane manifestacije "Sarajevski cener" i "5k Team run" te će zbog toga doći do izmjene u režimu saobraćaja.

"Obavještavamo korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog održavanja manifestacije 'Sarajevski cener' i '5K Team run' privremene obustave saobraćaja od starta do cilja utrke u nedjelju, 16. jula 2023. godine u vremenu od 19:30 - 22:00 sati doći do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza:

  • Autobuska linija 31e Vijećnica-Dobrinja će mijenjati trasu tako što će od Vrbanje saobraćati trolejbuskom trasom do Trga Austrije i nazad;
  • Linija 16b Dom Armije - Koševsko Brdo mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Doma Armije polazit će sa terminala Drvenija;
  • Trolejbuske linije koje saobraćaju za Jezero (102 i 107), čiju trasu presjecaju učesnici utrke, imat će kraće zadržavanje u skladu sa uputama pripadnika MUP-a na terenu", obavještavaju iz GRAS-a.

Također, napominju i da će regulaciju saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a KS etapno u zavisnosti od brzine učesnika utrke.