Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na slican nacin se moze ukinuti i dejtonski ustav ali nema niko muda da to pitanje pokreneeee.
ne ....na taj nacin se moze ukinuti i bosna i hercegovina...ako neko pokrene pitanje :)))))))))....razmisli jos jedno kakvo bi stanje bilo da sad prestane da vazi dejtonski sporazum....ne trci pred rudu :)))))
Nisam dovrsio misao u svom prethodnom komentaru. Ukinuti ovaj i vratiti prijeratni sa naravno nekim manjim korekcijama. Sadasnjem ustavu je prethodio rat i nastao je kao proizvod istog.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Bravo Zakon! A vi zrtve, je**te se! Jos jedan dokaz da je ovaj genocid planiran vec davno prije rata, a njegovi pocinitelji 'zasticeni' u ocima Zakona.
Ih? Pa ti baš ode daleko.... Da nije Mladić puk'o kao sajla nakon samoubistva kćerke, pitanje je da li bi se išta desilo...
Jao znaš li ti uopšte šta znači riječ "dokaz"?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Genocid kao pojam je napuhan od strane bošnjačkih političara, intelektualaca i "intelektualaca". Sasvim je svejedno kako će se nešto zvati, bitno je šta se desilo. Na tom sranju jašu već 20 godina i uspjeli su mnoge da okrenu na taj mlin. Današnjem Bošnjaku je termin "genocid" važniji nego da ima šta jest. Bavimo se nebitnim, da se ne bi bavili bitnim jer o tom ništa ne znamo, tj. ne znamo to napravit boljim.
Znate za sta sluzi zakon. Da zastiti zlocince od osvete zrtve.
Zasto se ne tuzi pojedinacno za svaku zrtvu?Da im se da i najmanja kazna za svaku zrtvu, skupili bi dozivotno.
halo ljudi ko nije napravio nikakav genocid ovo mu je prilika ! kazne nikakve.
smrtna kazna je "izbrisana" iz zakona. DDos na klix!
Naivan je onaj ko misli da je ovo posljednji genocid. "Ako te zmija ugrize prvi put - kriva je ona, ako teugrize i drugi put - kriv si ti".
nije pravedno, ali, nažalost, jest po zakonu. nema retroaktivne primjene zakona i bih je potpisnica takvog sporazuma. međutim, ono što se zanemaruje, a što je isto tako neoboriva činjenica, po zakanu bivše SFRJ, osuđenika za djelo genocida, ili zločina protiv čovječnosti, moglo se osuditi na smrt. tako, ako ima volje i ako je sud zaista nezavisan, moguće je počinjenike ovih djela, po zakonu, osuditi na smrt. 20 godina je bila najveća kazna u bivšoj SFRJ, koja se mogla zamijeniti smrtnom kaznom, ili obrnuto. postoje mnogi primjer. Bugojanska grupa mi je prva pala na oamet (teroristički upad u SFRJ 1972). svi uhvaćeni su osuženi na smrt, kao i posljednjeoptuženi Ludvig Pavlović, kome je kasnije kazna zamijenjena sa 20 god. robije. ima pravne osnove da se i u ovim slučajevima primjeni smrtna kazna u nedostatku strožije kazne od max. 20godina
vidis, nisi u pravu...ako postoje dva zakona po kojima se ljudima moze suditi "mora" se suditi po zakonima koji su blazi prema okrivljenom...to su "ljudska prava" :)))))))
to je tačno, ali ovaj zakon po kojem su osuđeni je donesen, ako sam dobro pročitao, 2003g. oni se pozivaju na zakon iz 1976g. i u pravu su. međutim, oni se pozivaju isključivo na zakon iz 1976g. i temeljem njega traže da se donese odluka. talno je da se donosi blaža odluka, ako postoje dvije ili više osuđujućih presuda. no, kako i kz bih predviđa, niko ne može biti osuđen po novom zakonu ako je djelo koje je učinio izvršeno prethodno. u tom slučaju se primjenjuje zakon koji je tada bio na snazi. advokati se, u ovom slučaju, rukovode primjenom zakona iz 1976g, a računajući da država bih neće izvršiti smrtnu kaznu zbog raznoraznih sporazuma i konvencija na tom planu. svakako da se država bih može pozvati na činjenicu da u vrijeme počinjenja djela za koje su optuženi osuđeni, nije bila potpisnica ti i takvih sporazuma i konvencija, pa kako nema retroaktivne primjene prava, tako nema ni reroaktivnih zakonskih presuda pa postoji pravna mogućnost da se osuđeni, u ovom slučaju, osude na smrt.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Ogovorno tvdim: Ovo nidje na svijetu ovako nema.
Sto ti to meni govoris?
ja volim sarmu
bosna neka se pripremi za velike odstete donesene u sudu bih za ratne zlocine......lazu da su grijesili samo u slucaju genocida nego su radili selektivno a na celu te bande je sudinica kreso koja misli da je iznad zakona......tko ce platiti odstete?????...pa naravno gradjani bih :)))))))
Sad tek podržavam Dodika u vezi ukidanja ovog suda,ove apsurde što se rade nikom pravdu ne donose već političke presude .Najviše u svemu Bošnjaci ispaštaju jer će koljači genocida za 10 godina biti na ulici nakon 2/3 kazne izdržane.NEMA ZABORAVA,NEMA OPROSTA ,NEMA POMIRENJA.
Opet rs sebi stima zakone za svoje gradjane...
Perverzno....
Dobijes popust na kolicinu -.-