Trgovina utjecajem
252

Zbog nezakonitog zapošljavanja u Lukavcu priveden zastupnik SDA Tarik Arapčić

Piše: Er. M.
Po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona MUP TK je danas u Lukavcu lišio slobode dvije osobe, a jedna od njih je Tarik Arapčić, zastupnik Stranke demokratske akcije u Parlamentu FBiH, potvrdio je za Klix.ba ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić.

Arapčić je priveden u Lukavcu u sklopu akcije MUP-a TK. Osim Arapčića slobode je lišen i direktor Doma zdravlja u Lukavcu Mirsad Jaraković.

Iz Kantonalnog tužilaštva Tuzla kazali su nam da je u toku kriminalistička obrada privedenih osoba te da su izvršeni pretresi službenih prostorija Doma zdravlja u Lukavcu i drugih prostorija koje koristi direktor Jaraković.

"Izvršen je pretres i putničkog motornog vozila, kao i lični pretres Tarika Arapčića. Arapčića se sumnjiči da je počinio krivično djelo primanja dara radi trgovine utjecajem, a direktora Doma zdravlja za krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlasti. Sve se vezuje za određene nezakonitosti prilikom zapošljavanja u Domu zdravlja Lukavac", rečeno nam je u Tužilaštvu TK.

Kantonalno tužilaštvo odredit će se nakon dobijanja zapisnika o ispitivanju, a najvjerovatnije će predložiti mjere zabrane.

Arapčić je do 2016. godine obnašao funkciju direktora Doma zdravlja u Lukavcu, a pored toga obnaša funkciju predsjednika OO SDA Lukavac.