Odlaze neke dobre komšije
114

Zbog neslaganja s rukovodstvom iz Naše stranke odlaze ugledni članovi

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Niz uglednih članova Naše stranke ispisalo se iz članstva u zadnjih mjesec dana, a to su uradili i neki općinski vijećnici.

Tarik Jažić, kandidat za načelnika Starog Grada i nedavno imenovani v.d. direktor Kantonalnog javnog fonda Sarajevo obavijestio je sve članove Naše stranke da je 17. oktobra prestao biti član ove političke organizacije.

"Iskreno se nadam da ćete uspjeti savladati sve animozitete, nesuglasice i prepreke i da ćete zajednickim snagama, uz puno uvažavanja i međusobnog razumijevanja širiti ideju povjerenja i postovanja prema svim članovima koji su uvijek bili i ostat će isti među jednakima", napisao je Jažić indirektno sugerirajući problematiku zbog koje odlazi, bez obzira što je ustvrdio da njegova odluka privatne prirode i da detalje neće pojašnjavati.

Iz stranke se iščlanio i Emir Dizdar, lider odbora u Visokom. Kako saznajemo Dizdar je nezadovoljan raspodjelom pozicija koje je Naša stranka dobila u Kantonu Sarajevo. Iz Naše stranke otišlo je niz članova iz Tešnja, uključujući vijećnika Mirana Jupića.

Nakon majskog kongresa i ponovnog izbora Predraga Kojovića na funkciju predsjednika, krenula je svojevrsna čistka onih organizacija koje su bile na suprotnoj strani. Tako je raspuštena organizacija u Novom Gradu, a ozbiljnih problema ima i u Zenici.

Ipak, kulminacija stanja u stranci, koja očito bolje stoji među biračima, nego u vlastitoj strukturi bilo je odstupanje Damira Marjanovića iz Predsjedništva Naše stranke. Marjanović koji je ubjedljivo od Kojovića poražen na kongresu, teško je trpio manjinski položaj u Predsjedništvu koje se kroji po željama starog-novog lidera.

"Podsjetit ću pojedince da ja nisam samo dvije sedmice bio u Predsjedništvu, kako se da naslutiti iz nekih izjava, nego dovoljno dugo da bih imao itekako dobar razlog za svoj čin, koji se dao naslutiti mnogo prije, zar ne? Stoga, ostavimo komentare i fokusirajmo se na rad vlasti Kantona Sarajevo", napisao je Marjanović na društvenim mrežama.

Ne treba zaboraviti da majski kongres i kadrovska križaljka nisu bili početak kadrovskog osipanja najbrže rastuće stranke u našoj zemlji. Još ranije pasivizirao se bivši predsjednik Dennis Gratz, generalni sekretar Albin Zuhrić te niz drugih članova iz samog vrha.