MUP RS
0

Zbog nedostatka novaca u budžetu policajci ne dobijaju naknade

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policajci u Republici Srpskoj (RS), s 20 i 30 godina rada u službi, nisu mjesecima dobili naknade nakon dobijanja djeteta, iako su im ta prava definirana kolektivnim ugovorom i zakonom.

Resorni ministar Stanislav Čađo priznao je da zbog nedostatka sredstava te obavaze nisu isplaćene pripadnicima policije.

Odgovarajući na pitanje poslanika SDS-a Borisa Jerinića, tokom današnjeg zasjedanja Narodne skupštine, Čađo je rekao da je „privremeno došlo do obustave“ ispunjenja tih obaveza definiranih po kolektivnom ugovoru, a u „budućem periodu će se razmatrati“ kako izvršiti te isplate.

Jerinić je odgovorio ministaru da to nije adekvatan odgovor za oko 2.000 pripadnika policije kojima su samo u ovoj godini trebalo da budu isplaćene te naknade, definirane zakonom.

„Trebali ste im reći da nema para, jer je ovo samo još jedna obaveza koju je preuzela Vlada, ali nije je ispunila“, rekao je Jerinić podsjetivši da će i ova obaveza biti samo dio onih koje izvršna vlast ne izvršava, prema socijalnim kategorijama, borcima, penzionerima...