Gužve na obilaznici
19

Zbog miniranja terena za Zeničku obilaznicu kolone na magistralnom putu kod Zenice

E. M.
Na dionici Zenica - Doboj magistralnog puta M-17 u mjestu Brce kod Zenice od jutros dolazi do privremenih obustava saobraćaja zbog izgradnje priključne ceste na trasu Zeničke obilaznice.

Zbog radova na izgradnji petlje Zeničke obilaznice i isključenja Zenica sjever s Koridora 5C od jutros su na magistralnom putu M-17 zabilježene veće kolone vozila iz pravca Zenice i Doboja.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su nam kazali da se radi o povremenim kratkotrajnim obustavama saobraćaja radi uklanjanja materijala koji tokom radova završi na magistralnom putu M-17, ali da zbog velikog broja vozila u oba smjera veoma brzo nastanu kolone vozila.

Saobraćaj se odvija alternativnim pravcima kod zeničko naselje Tetovo do Nemile, kao kada je bila aktivna obustava saobraćaja zbog izgradnje tunela Vranduk.

Prema posljednjim informacijama saobraćaj na magistralnom putu M-17 uskoro bi trebao normalizovan dok su veće gužve i blokade zabilježene na obilaznici kroz Vranduk.