Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Plata doktora treba biti 5000 eura najmanje, a ne 500 maraka, suge jedne!!! Vidjecete vi kad vam prigusti i zivot vam bude zaista ugrozen, a nije ni cudo sto primaju koverte kad su tako bijedno placeni!!! Sve to pisete vi koji ne bi odrapili toliko godina na medicini, a kad bi morali secirati les, sigurno bi vam se zeludac okrenuo, kao i od silnih rana, bolesti, nesreca, smrti, i sl. Najhumanije zanimanje i koliko samo ljudskih zivota spase!!! Vi nemate prava na takve komentare!!! I nije tacno da ce iz bilo koje zemlje bilo ko doci da radi za 500 maraka, malo ste se zahebali!!! Radije cistis za 500 maraka, iskreno. Koji narod, i kakav narod, majko mila!!! Ne cudi ni ponasanje doktora, ako je bahato, pa ko ce s tim izaci na kraj!!! Nemate vi pojma, sigurno ste balavci koji veze sa zivotom nemaju!!!
Redackija SBBKBB (S-ta B-i B-ilo K-ad B-i B-ilo) prenosi Strukovni sindikat ljekara USK najavio je strajk zbog malih plata za doktore (svega 500 KM) i, sto nije preneseno, sve manje \"plavih koverti\" uslijed osiromasenja nezaposlenih gradana, koji vise nisu u stanju da im sa tim kovertama dovedu platu na nivo 50 000 KM. Naime, nisu oni placali 200-500 KM po ispitu da rade samo za 500 KM, nego da zive od \"plavih koverti\". Kada su ovu vijest culi nezaposleni doktori iz EU, iz zemalja nekadasnjih clanica istocnog bloka, jedva su docekali da se ponude kao zamjena. Naime, mnogi od ovih doktora iz Istocne Europe, ne mogu ni naci posao i bili bi sretni da, za pocetak, rade i steknu iskustvo!Za redakciju SBBKBB je Udruzenje za zastitu prava pacijenata BiH izjavilo kako ce prosvjedovati zbog neadekvatne usluge koju dobijaju od losih kadrova iza kojih, bez obzira na njihovu (ne)strucnost i (ne)radnu etiku, uvijek stoji sindikat ljekara, a na stetu pacijenata.
Ostavku odmah prihvatiti.......nema korumpiraniji doktora na svijetu kao sto su oni....ako nemas novaca na neki specijalisticki pregled moras cekati po dva mjeseca a i kada te prime to urade kao da su primili najveceg neprijatelja......suge od doktora....
500 km?? vi ste ludi! u RS glavna medicinska sestra ima oko 1500km! u fbih su plate još veće, a to što najkorumpiraniji sloj društva hoće još... pa nek daju otkaz! ako su studirali 8-12 godina, dakle 10 prosjek, ja im ne bih u ruku ni da mi plate!! Pozdravljam riječi Zivka Josila
Stvarno bezobrazno. Pa nisu valjda potrošili 8-12 godina svog života na fakuletu, školovanju i usavršavanju za PROsječnu plaću od 500 KM? Znam da u nas ima baš svakakvih nazovi liječnika ali to da je njihovo znanje jeftinije od prodavačice je u najmanju ruku bezobrazno. E Živko, a svi policajci su korumpirani, novinari nepismeni i podplaćeni, političari bezobzirni? Ne sviđa mi se kako generaliziraš.
ne dolazite u genocidnu tvorevinu niste dobro dosli...