{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog klizišta zabranjen boravak u 18 stambenih objekata u Modriči

S
9.3.2015. u 11:26
0
1
Zbog klizišta zabranjen boravak u 18 stambenih objekata u Modriči
0
Zbog klizišta zabranjen boravak u 18 stambenih objekata u Modriči
Foto: SRNA
Zbog klizišta na području Modriče ugrožena su 53 domaćinstva, a zbog potencijalno opasnih oštećenja boravak je zabranjen u 18 stambenih objekata, izjavila je Srni portparol opštine Modriča Dragana Mandić.
Mandićeva je istakla da je urbanističko-građevinski inspektor Modriče rješenjem naredio zabranu korištenja kuća koje su u ruševnom stanju i predstavljaju opasnost po zdravlje i život ljudi.

"Civilnoj zaštiti i drugim nadležnim opštinskim organima građani svakodnevno prijavljuju širenje postojećih i pojavu novih klizišta na cijeloj teritoriji Modriče", rekla je Mandićeva.

U zaseoku Brgula u mjesnoj zajednici Koprivna nakon prošlogodišnjih poplava pokrenuto je klizište na površini od blizu 200 hektara.

"Stihijom, koja nije zabilježena u ovom mjestu u podnožju Trebave, na granici opština Modriča i Doboj, ugroženo je svih 11 domaćinstava, od kojih je šest iseljeno iz kuća", kaže mještanin Rade Cvijanović.

On kaže da je klizište aktivno i ukoliko se ne preduzmu mjere sanacije postoji opasnost i po ostalih pet kuća.

Cvijanović je istakao da su, osim kuća, uništeni pomoćni objekti, voćnjaci, njive, šuma, zatrpani bunari za vodu, oštećen lokalni put, a klizište ponovo prijeti i Brgulskoj rijeci, koju je u maju prošle godine bila pregrađena velikom količinom zemlje i kamena.

Stanovnici Brgule i ističu da je do sada jedina pomoć stigla od Udruženja Koprivljana zaposlenih u Švicarskoj, te da situacija nije nimalo bezazlena, zbog čega apeluju da im neko pomogne u zaustavljanju klizišta i sanaciji kuća koje se mogu popraviti, ili izgradnji novih kuća na sigurnom zemljištu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: