{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog klizišta zabranjen boravak u 18 stambenih objekata u Modriči

S
9.3.2015. u 11:26
0
1
Zbog klizišta zabranjen boravak u 18 stambenih objekata u Modriči
0
Zbog klizišta zabranjen boravak u 18 stambenih objekata u Modriči
Foto: SRNA
Zbog klizišta na području Modriče ugrožena su 53 domaćinstva, a zbog potencijalno opasnih oštećenja boravak je zabranjen u 18 stambenih objekata, izjavila je Srni portparol opštine Modriča Dragana Mandić.
Mandićeva je istakla da je urbanističko-građevinski inspektor Modriče rješenjem naredio zabranu korištenja kuća koje su u ruševnom stanju i predstavljaju opasnost po zdravlje i život ljudi.

"Civilnoj zaštiti i drugim nadležnim opštinskim organima građani svakodnevno prijavljuju širenje postojećih i pojavu novih klizišta na cijeloj teritoriji Modriče", rekla je Mandićeva.

U zaseoku Brgula u mjesnoj zajednici Koprivna nakon prošlogodišnjih poplava pokrenuto je klizište na površini od blizu 200 hektara.

"Stihijom, koja nije zabilježena u ovom mjestu u podnožju Trebave, na granici opština Modriča i Doboj, ugroženo je svih 11 domaćinstava, od kojih je šest iseljeno iz kuća", kaže mještanin Rade Cvijanović.

On kaže da je klizište aktivno i ukoliko se ne preduzmu mjere sanacije postoji opasnost i po ostalih pet kuća.

Cvijanović je istakao da su, osim kuća, uništeni pomoćni objekti, voćnjaci, njive, šuma, zatrpani bunari za vodu, oštećen lokalni put, a klizište ponovo prijeti i Brgulskoj rijeci, koju je u maju prošle godine bila pregrađena velikom količinom zemlje i kamena.

Stanovnici Brgule i ističu da je do sada jedina pomoć stigla od Udruženja Koprivljana zaposlenih u Švicarskoj, te da situacija nije nimalo bezazlena, zbog čega apeluju da im neko pomogne u zaustavljanju klizišta i sanaciji kuća koje se mogu popraviti, ili izgradnji novih kuća na sigurnom zemljištu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: