Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako polijecu iz Sarajeva smjer ne moze biti pogresan nikako
Sinan Sakic i "Juzni vetar"
ma jok, to mile bas sakuplja južni vjetar ko brega dugme
Trebalo je napraviti onaj u Visokom...ne bi ni Cengic zivio sto godina...osto bi nama...
Jeste sve je to tacno samo ne znam zasto ne smijete da objavite da su problem i zgrade koje su izgradjene u blizini aerodroma.Npr. zgrada tibre pacific na stupu nije smjela biti veca od 6 spratova a u njih svaka ima 11, I BH Bau ima zgrade pored odma ali njihove su 7 spratova posto su oni u Radoncicevoj stranci pa nisu jos tako jaki na vlasti da bi napravili duplo vecu od dozvoljene.
Za sve je kriv Antonov,kako je on sletio sve se poremetilo !
A zato je meni nenormalan propuh u kuci
Jao Sinane, Mitre... sta uradiste sa naseg aerodroma. :(
ahaa zato se kaze ne pisaj uz vjetar !!!
uvijek ta prica kako je SA aerodrom nesto posebno. To je mali aerodrom; 3.2 km uzletno sletna pista i to je to. inace, gdje god je moguce aerodomi se prave sa vise pista koje, kada se pogledaju sa visine izgledaju ukrstene iz svih mogucih pravaca. Ovo je rezultat ruze vjetrova za lokaciju tako da, zavisno od pravca vjetra, avioni polijecu u suprot vjetru i time povecavaju uzgon. Sarajevski aerodrom ima jednostavnu ruzu vjetrova na pravcu sjeverozapad-jugoistok. Drugo, aerodom ima prostora da se prosiri i spoji sa starim sportskim aerodromom ali desio se rat i baza mirotvoraca.. I u slucaju da se izmjesti, prostor aerodroma nije pogodan za stambenu izgradnju je lezi na aluvijumu (sljuncana masa) sa relativno visokom podzemnom vodom i koliko se sjecam naselje Butmir je vec prilicno uslo u tu zonu (sandzak style) a koja je veoma blizu zone vodosnabdijevanja. O Sokolovicima da ne pricamo...
Eto sad, juzni vetar se davno raspao, cuj sad im oni krivi :)
a posten narod nema para da poleti istim avionima...
Ovdje je ionako sve naopako.
Kod nas se vecina stvari radi naopako pa i funkcionisanje aerodroma...
...ni manje zemlje, ni većih "specifikuma" :))