BiH
16

Zbog dolaska pape Franje Zetra će biti pretvorena u press-centar

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Za potrebe realizacije dočeka poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje koji će pohoditi Sarajevo 6. juna, Kantonalno javno komunalno preduzeće "ZOI '84" će ustupiti Olimpijsku dvoranu "Juan Antonio Samaranch - Zetra" od 31. maja do 7. juna.

Kako je za Fenu pojasnio generalni direktor ovog preduzeća Midhat Hubijar u toj dvorani bit će postavljen press-centar i informativni punktovi.

Dodao je da su pripreme za organiziranje tog događaja u toku, najavljujući da će se sve intenzivirati nakon što se završi sajam i planirani koncert za kraj maja.

Naglasio je da su predstavnici ovog preduzeća u stalnoj komunikaciji sa sigurnosnim službama i Vladom Kantona Sarajevo kako ništa ne bi bilo prepušteno slučaju kada je u pitanju organizacija ovog važnog događaja.

Papa Franjo trebao bi doputovati u jednodnevni posjet BiH 6. juna kada će na stadionu Koševo biti priređeno misno slavlje za koje se do sada prijavilo više od 50.000 vjernika.

Planom posjete Sarajevu planirano je da se Sveti Otac u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih "Ivan Pavao II" susretne s oko 3.500 mladih vjernika.