18. sjednica
21

Zbog blokade na svim nivoima vlasti HDZ najavio sastanke s predsjednicima SNSD-a, SDA i SBB-a

Klix.ba
U Mostaru je danas održana 18. sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ-a BiH) kojom je predsjedao predsjednik dr. Dragan Čović.

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH bilo je riječi o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini na svim nivoima vlasti.

Predsjedništvo je postavilo plan djelovanja u budućem razdoblju svih dužnosnika HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.

Stabilizacija odnosa u Bosni i Hercegovini, ostvarivanje ciljeva kada je u pitanju vanjska politika te ciljevi koje je HDZ BiH postavio ispred sebe u ovome mandatu, neki su od prioriteta na kojima će raditi dužnosnici HDZ-a BiH u narednom periodu, naglašeno je na održanoj sjednici.

Na sjednici su komentirane i reformske aktivnosti koje su u zastoju, odluka Ustavnog suda vezana za Izborni zakon, te druge otvorene teme.

Zbog blokade na svim nivoima vlasti u BiH i stagniranja reformskih procesa koji se tiču evropskog puta BiH odnosno dobivanja kandidatskog statusa i aktiviranja MAP-a, delegacija HDZ-a BiH ove sedmice će održati sastanke s predsjednicima SNSD-a, SDA i SBB-a BiH.