{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završni predizborni skup SDP-a: Naš put je put u budućnost, EU i NATO

F
9.10.2014. u 21:13
105
318
Završni predizborni skup SDP-a: Naš put je put u budućnost, EU i NATO
105
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDPBiH) održala je večeras u Sarajevu završni predizborni skup.
Obraćajući se okupljenim građanima, članovima i simpatizerima stranke, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović je kazao da će se 12. oktobra birati između dva puta, "našeg i njihovog".

"Naš put je put u budućnost, u Evropsku uniju (EU) i u NATO. Njihov put je valjanje u 'Dejtonskom blatu', a to je put prošlosti" rekao je Hadžiomerović.

Poručio je da nema kompromisa oko suštinskih stvari, te da je cjelovita, nedjeljiva i multetnička BiH zasnovana na tekovinama ZAVNOBiH-a.

"Mi živimo zajedno, Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Romi, Jevreji, Bosanci i Hercegovci, zajedno u jednoj zemlji, ujedinjeni", istakao je Hadžiomerović.

Drugo pitanje, kako kaže, oko kojeg nema kompromisa jeste "dosljedna borba protiv korupcije i kriminala kako bi oni koji su opljačkali BiH i njene građane završili tamo gdje je lopovima mjesto - u zatvoru.“

Pozvao je sve građane, a posebno mlade ljude, da glasaju 12. oktobra jer će tada "odlučiti o sudbini svoje domovine.“

Predsjednik SDP-a BiH i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija rekao je da "tamo gdje su kadrovi SDP-a, tu su i rezultati“ i kao primjere naveo ministra odbrane BiH Zekerijaha Osmića, ministra komunikacija i prometa BiH Damira Hadžića, te premijera Federacije BiH (FBiH) Nermina Nikšića.

"Na pravom smo putu i moramo da nastavimo", poručio je Lagumdžija i dodao da SDPiH ne kaže da će napraviti idealnu zemlju, ali da garantuju da će biti bliže cilju o kojem svi sanjamo.

"Pokazali smo da snove pretvaramo u stvarnost zato što imamo vas kao snagu, imamo snagu organizacije i poštene ljude", kazao je Lagumdžija.

Generalni sekretar SDPBiH i premijer FBiH Nermin Nikšić poručio je da SDPBiH pred građane BiH izlazi predstavljajući rezultate te da trebaju da vjeruju djelima, a ne "šupljim riječima.“

"Pri preuzimanju mandata zatekli smo stotine miliona dugova prema penzionerima, demobilisanim borcima, ratnim i neratnim invalidima, potpuni zastoj u javnim investicijama, od autocesti do energetike te zabranu izvoza namjenske industrije. Situacija je, srećom, danas potpuno drugačija", kazao je Nikšić.

Istakao je da su penzije povećane dva puta i da je stvoren zakonski okvir koji garantira njihovo povećanje u idućoj godini te da je došlo do ekspanzije u javnim investicijama, naročito u izgradnji autocesti gdje je uloženo 1,2 mlijarde KM, a spreman je i novi investicioni ciklus gotovo jednake vrijednosti.

Po njegovim riječima, vrlo brzo počet će najveće investicije u energetiku u posljednjih 30 godina, a stvoreno je 10.000 radnih mjesta više nego na početku mandata njegove vlade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: