{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završna akcija kampanje “Otpad nije smeće”

F
20.12.2006. u 18:05
0
0
Završna akcija kampanje “Otpad nije smeće”
0
Završna akcija kampanje “Otpad nije smeće”
Centar za životnu sredinu provodi projekt "Jačanje uloge NVO-a za životnu sredinu/okoliš u Bosni i Hercegovini" koji finansijski podržava Evropska unija CARDS programom.
Osnovni cilj Projekta je jačanje uloge NVO-a u procesima donošenja odluka i saradnja između vladinih institucija i NVO sektora u pitanjima životne sredine u BiH. Jedan od najvažnijih potciljeva Projekta je podizanje svijesti građana o životnoj sredini. Zajedno s 15-ak drugih udruženja za zaštitu životne sredine u junu pokrenuli su i kampanju "Otpad nije smeće" s ciljem pružanja informacija građanima o problemu otpada u BiH i načinima kako svaka osoba može da doprinese smanjenju zagađenja životne sredine otpadom.

Kampanja je počela krajem augusta 2006. biciklističkom turom "Biciklima protiv otpada" od Bihaća do Trebinja, u kojoj su učesnici ture u saradnji s lokalnim udruženjima, proveli akcije u 12 mjesta u BiH (Bihać, Bosanska Krupa, Sanski Most, Banja Luka, Kneževo, Travnik, Visoko, Sarajevo, Konjic, Nevesinje, Gacko i Trebinje).

Učesnici i aktivisti lokalnih udruženja organizirali su podjelu letaka i izložbu fotografija o dobrim i lošim primjerima upravljanja otpadom u BiH. Nedavno su izrađeni radiodžinglovi i kratki TV spotovi koji su poslani svim radio i TV stanicama u BiH s pozivom da emitiranjem džinglova i TV spotova podrže kampanju.

Kao završnu aktivnost u kampanji "Otpad nije smeće", Centar za životnu sredinu, u saradnji s udruženjima Ekotim iz Sarajeva i Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle, organizirat će akciju podjele letaka o temi "Potrošačko ponašanje i stvaranje otpada". Akcije se provode u Tuzli (22. decembar-Korzo, 11.00-13.00), Sarajevu (22.) te Banjoj Luci (23. decembra-Trg Krajine, 11.00-14.00), saopćeno je iz Centra za životnu sredinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: