BiH
0

Završeno utopljavanje osnovne škole u Podlugovima

FENA
Predstavnici Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Općine Ilijaš posjetili su Osnovnu školu "Podlugovi" u Podlugovima, općina Ilijaš, povodom okončanja projekta utopljavanja te škole.

Kroz aktivnosti projekta postavljeni su novi prozori i ugrađena termo izolacija na objektu s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti.

Ciljevi projekta su zaštita životne sredine, unapređenje uslova života i rada te ostvarenje ušteda u javnim budžetima.

Općinski načelnik Akif Fazlić je čestitao učenicima na obnovljenom objektu te kazao kako ta škola iz dana u dan postaje sve funkcionalnija.

"Čestitam i direktoru i menadžmentu škole koji su kandidovali ovaj projekt Federalnom ministarstvu prostornog uređenja. Zahvaljujem se Federalnom ministarstvu koje je prepoznalo vrijednost projekta te ga podržalo. Ovdje nećemo stati, nastavljamo sa novim projektima dok ne dovedemo ovu školu u izvrsno stanje", dodao je Fazlić.

Sekretar Ministarstva Adnan Efendić je podsjetio da je Ministarstvo prije godinu dana završilo projekt utopljavanja vrtića Ilijaš.

"Tada smo maloj raji obećali da ćemo obezbijediti bolje uslove za njihovu budućnost, to smo obećanje ispunili jer jedan broj polaznika vrtića sada pohađa osnovnu školu", kazao je.

Vrijednost projekta je 86.000 KM, od čega je Federalno ministarstvo obezbijedilo 50.000 KM a Općine Ilijaš 36.000 KM. Radovi su izvođeni u toku zimskog raspusta.

Posjeti su prisustvovali i predstavnici izvođača radova, saopćeno je iz Općine Ilijaš.