|

Predstavnici OŠ "Ćamil Sijarić" posjetili Općinu Novi Grad

Predstavnici OŠ "Ćamil Sijarić" posjetili Općinu Novi Grad
0
Klix.ba
3.12.2013. u 15:50
10
komentara
0

dijeljenja
Predstavnici OŠ "Ćamil Sijarić" posjetili Općinu Novi Grad
Povodom završetka projekta zamjene kompletnih instalacija za grijanje u Osnovnoj školi "Ćamil Sijarić", koje je finansirala Općina Novi Grad, predstavnici škole direktorica Jasmina Husić, predsjednik Vijeća roditelja Nermin Zulfikarpašić, bibliotekar Ajdin Pašić i Nejla Subašić, predsjednica Vijeća učenika posjetili su danas Općinu, gdje ih je primio načelnik mr. Semir Efendić.
Tom prilikom direktorica Husić je uručila zahvalnice načelniku Efendiću i savjetniku općinskog načelnika Safetu Mešanoviću za doprinos u rješavanju dugogodišnjeg problema sa grijanjem u ovoj osnovnoj školi.

Također, u ime učenika škole, učenica Nejla Subašić načelniku i savjetniku načelnika uručila je slike - radove učenika kao znak zahvalnosti za stvaranje boljih uslova za boravak učenika u njihovoj školi.

"Zahvaljujući načelniku i njegovim saradnicima učenici i uposlenici naše škole nakon 15 godina prvi put su zimu dočekali u toplim učionicama. Osjećali smo potrebu da im se zahvalimo na tome što su prepoznali naš problem, uključili se u njegovo rješavanje i izdvojili sredstva za zamjenu kompletnih instalacija za grijanje. Radovi su završeni, tako da sada prvi put osjetim razliku temperature u dvorištu i u školskim prostorijama", kazala je tom prilikom direktorica Husić.

Dodala je da su radili u nesnošljivim uslovima, u hladnim učionicama, te da su u školu dolazili sa posebnom opremom, toplim čizmama, jaknama..

"Djeca su na nastavi sjedila u jaknama, kapama i rukavicama, a njihovi nastavnici u kaputima. Od dana kada je grijanje pušteno nastava se odvija u normalnim uslovima. Nakon 15 godina riješen je naš problem. Imamo samo riječi pohvale za odnos ove lokalne zajednice prema obrazovanju", kazala je direktorica Husić.

Učenica Nejla Subašić, koja je i predstavnica dječije grupe "Glas djece", izrazila je zahvalnost menadžmentu Općine na finansijskoj podršci pri realizaciji projekta grijanja škole.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...