{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završeno uklanjanje bespravno izgrađenih objekata u Centru

14.5.2013. u 13:04
0
4
Završeno uklanjanje bespravno izgrađenih objekata u Centru
0
Završeno uklanjanje bespravno izgrađenih objekata u Centru
Nakon što je urbanističko-građevinska inspektorica Općine Centar, u skladu sa važećim zakonskim propisima, završila proceduru za uklanjanje bespravno izgrađenih objekata, krajem proteklog mjeseca okončano je uklanjanje sedam bespravno izgrađenih objekata na području središnje sarajevske općine.
Riječ je o jednoj garaži i šest šupa koje su bez potrebnih odobrenja izgradili njihovi vlasnici na javnoj površini u Ulici Patriotske lige 25 ( Mjesna zajednica Breka-Koševo II).

Uklanjanje objekata i prevoz građevinskog otpada na gradsku deponiju su izvršili radnici građevinske firme Bosman sa kojom Općina Centar ima potpisan Okvirni sporazum o uslugama angažovanja mašinskih sredstava i fizičke radne snage prilikom uklanjanja ili rušenja bespravno postavljenih i izgrađenih objekata, kao i ruševnih objekata.

Služba za inspekcijske poslove Općine Centar ponovo podsjeća sugrađane da ne započinju gradnju bez odobrenja i ako imaju takav objekt da ga sami uklone, jer će u protivnom objekti ili njihovi dijelovi biti uklonjeni o trošku investitora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: