{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uklonjena četiri bespravno izgrađena objekti na području općine Centar

21.2.2013. u 15:49
1
8
Uklonjena četiri bespravno izgrađena objekti na području općine Centar
1
Uklonjena četiri bespravno izgrađena objekti na području općine Centar
Nakon što je urbanističko-građevinska inspektorica Općine Centar, u skladu sa važećim zakonskim propisima, završila proceduru za uklanjanje bespravno izgrađenih objekata, okončano je krajem januara 2013. godine uklanjanje četiri bespravno izgrađena objekta na području središnje sarajevske općine.
Tako je, po nalogu urbanističko-građevinske inspektorice, izvršeno prinudno uklanjanje nelegalno izgrađenog betonskog zida u Alipašinoj ulici kod broja 199. U tri slučaja investitori su, na osnovu naloga inspekcije, sami uklonili bespravne građevine u ulicama Nahorevska i Branilaca Sarajeva.

U Nahorevskoj 3 vlasnik je uklonio bespravno postavljenu metalnu konstrukciju za nadstrešnicu koja je postavljena za potrebe lokalne auto praonice. U istoj ulici na broju 5, investitor je uklonio tri metalna stuba sa sajlom, koji su sprečavali prolaz, dok je u Ulici Branilaca Sarajeva 23 vlasnik poslovnog prostora morao zatvoriti bespravno postavljen ventilacioni otvor.

Služba za inspekcijske poslove Općine Centar ponovo podsjeća sugrađane da ne započinju gradnju bez odobrenja i ako imaju takav objekt da ga sami uklone, jer će se u protivnom objekti ili njihovi dijelovi biti uklonjeni o trošku investitora.

Za uklanjanje bespravno izgrađenih i ruševnih objekata na području centralne gradske općine, tokom 2012. godine angažovana je građevinska firma ''Bosman'' d.o.o. Sarajevo, sa kojom Općina Centar ima potpisan okvirni sporazum o uslugama angažovanja mašinskih sredstava i fizičke radne snage prilikom uklanjanja ili rušenja bespravno postavljenih i izgrađenih objekata, kao i ruševnih objekata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: