Novi sadržaji
94

Završeno postavljanje mobilijara na novom "ciciban" igralištu u parku Hastahana

Klix.ba
Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Park" završili su sa postavljanjem mobilijara za dječiju igru u novom "ciciban" igralištu u parku Hastahana.

Ovom prilikom je radna jedinica zadužena za izgradnju i podizanje novih zelenih i rekreativnih površina preduzeća "Park" postavila novi mobilijar za bezbrižnu igru djece koji ispunjava najstrožije evropske propise o sigurnosti djece: dvorednu ljulju, tobogan, klackalicu, njihalicu, penjalicu te ljuljačku gnijezdo. Za sigurnu igru najmlađih postavljena je antistres gumena podloga koja sprečava povrede prilikom pada.

Osim toga, prreduzeće "Park" će izgraditi još nekoliko novih sadržaja na ovoj lokaciji namijenjenih mlađoj populaciji stanovnika općine Centar, poput pješčane podloge za odbojkaški i malonogometni teren te koševa za košarkaško igralište. Finansijer projekta je Općina Centar.

Na ovom prostoru je od 6. decembra planirano održavanje Holiday Marketa u okviru kojeg će biti postavljeno klizalište koje će biti otvoreno sve do 11. februara naredne godine. Općina Centar je i ove godine iz svog budžeta izdvojila 20.000 KM, koje su utrošene kako bi se najmlađim stanovnicima, ali i ljubiteljima klizanja obezbijedili besplatni termini.