{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena sjednica Skupštine KS

F
20.5.2010. u 19:32
0
0
Završena sjednica Skupštine KS
0
Završena sjednica Skupštine KS
Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo završena je večeras usvajanjem osam izvještaja, dok izvještaj o radu Profesionalne vatrogasne brigade KS za 2009. godinu s finansijskim izvještajima nije usvojen.
Usvojeni su Izvještaj o radu ustanova iz oblasti visokog obrazovanja za studijsku 2008/2009. godinu, s programom rada za studijsku 2009/2010. godinu, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Fonda KS za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, RVI, demobilizirane borce i prognane osobe u 2009. godini.

Također su usvojeni Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo za 2009. godinu, Izvještaj o radu Fonda KS za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida za period od 1. januara do 31. decembra 2009. godine i Izvještaj o finansijskom poslovanju za isti period.

Izvještaj o implementaciji odluke o proširenom obimu prava za korištenje ortopedskih pomagala, lijekova, medicinsko-sanitetskih sprava i materijala za RVI sa područja KS za 2009. godinu, Izvještaj o provođenju zakona o novčanim podsticajima u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji na podrućju KS u 2009. godini, te Izvještaj o snabdjevenosti KS lijekovima i sanitetskim materijalom u 2009. godini, sa posebnim osvrtom na implementaciju Liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog osiguranja kroz funkcionisanje Mreže farmaceutske djelatnosti - apoteka, s prijedlogom mjera i aktivnosti, također su prihvaćeni.

Predsjedavajući Skupštine Denis Zvizdić podsjetio je da prijedlog odluke o osnivanju lovišta na području KS ranije nije prihvaćen zbog sumnje u ispravnost glasanja, tako da će njime biti otvorena naredna sjednicu Skupštine KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: