Na cesti M17
83

Završena rekonstrukcija mosta na Ilidži, sutra će biti pušten u saobraćaj

B. R.
Rekonstruisani most na Ilidži na cesti M17 (Foto: Ceste FBiH)
Rekonstruisani most na Ilidži na cesti M17 (Foto: Ceste FBiH)
Završena je rekonstrukcija mosta na magistralnoj cesti M17 na Ilidži, a sutra će biti pušten saobraćaj na mostu, potvrdili su za naš portal iz preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine.
Rok za završetak rekonstrukcije je bio 150 dana, tj. do početka oktobra, ali je taj rok produžen za 30 dana. U Cestama FBiH su kao razlog za produženje roka naveli nerad kantonalnih javnih preduzeća na izmještanju instalacija.

Istakli su da su rekonstruisani stubovi mosta i površinski sloj mosta, na armiranobetonskoj ploči debljine jedan metar postavljena je nova hidroizolacija, nanijeta su dva sloja asfalta ukupne debljine osam centimetara, uređene su pješačke površine, postavljena je nova LED rasvjeta, postavljena je inoksna ograda, ispod rasponske konstrukcije postavljeni su novi nosači za sve instalacije, postavljene su nove vodovodne cijevi, napravljen je zatvoreni sistem odvodnje te su dodati novi slivnici.

Rekonstrukcija ovog mosta je iznosila skoro 1,7 miliona KM. Investitor su Ceste FBiH, izvođač radova je kompanija Hering, projektant je kompanija Infra, dok je za nadzor zadužena kompanija PPG.