BiH
0

Završena predizborna karavana DNZBiH u USK

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Predizborna karavana kandidata DNZBiH za člana Predsjedništva BiH, Ibrahima Đedovića, koja je tokom ove sedmice obilazila općine Unsko-sanskog kantona (USK) i u direktnom kontaktu sa građanima kantona promovirala ovog, kao i kandidate i program ove stranke na predstojećim izborima, danas je završena.

"Ono što nas posebno raduje jeste dobar prijem kod građana kantona, a posebno to što je ova aktivnost protekla u najboljem mogućem redu, na čemu se posebno zahvaljujemo i pripadnicima MUP-a USK koji su profesionalno i korektno obavili svoj posao oko obezbjeđenja karavane", navodi se u saopćenju DNZ-a.

Predizborna karavana nastavlja dalje sa obilaskom Federacije BiH. Od ponedjeljka će posjetiti Tuzlu, a zatim Kalesiju, Živinice, Zavidoviće, Maglaj, Tešanj, Zenicu, Kakanj, Sarajevo, Konjic, Jablanicu, Mostar, Široki Brijeg, Posušje, Tomislavgrad, Livno i Drvar.

"Naš je cilj da prenesemo poruke mira, tolerancije i potrebe za dijalogom, te da predstavimo nove ideje i nove političke snage na ovaj način, s obzirom da je evidentno da pojedini mediji i nevladine organizacije koje se bave pitanjem izbora nisu našli za shodno da adekvatno analiziraju sve političke stranke i kandidate, nego kampanji pristupaju paušalno", kažu u DNZBiH.