Uz slogan "Vrijeme je"
0

DNZ u Vrnograču predstavio kandidate i program stranke

Sarajevo-x.com
U Vrnograču je u utorak održana javna tribina Demokratske narodne zajednice BiH. Na javnoj tribini su predstavljeni kandidati i program stranke za predstojeće izbore na koje DNZ BiH izlazi sa svojim sloganom koji glasi "Vrijeme je..."

"Vrijeme je za život dostojan čovjeka, vrijeme je da građani ove zemlje uzmu svoju sudbinu u svoje ruke i da smognemo snage da napravimo iskorak ka sretnijoj budućnosti ove zemlje i naše djece", glavna je poruka upućena sa ove javne tribine.

Na tribini su se prisutnim građanima obratili kandidat DNZ BiH za člana Predsjedništva BiH Ibrahim Đedović i nosioci lista kandidata za državni i federalni parlament, te za Skupštinu USK-a Nermin Purić, Hafeza Sabljaković i Admil Mulalić.

Oni su u svojim izlaganjima istakli potrebu da građani izađu na izbore u što je moguće većem broju i da daju svoju podršku krajiškoj stranci koja i ljudima koji su ovdje rođeni, koji žive i koji će živjeti s njima.

"DNZ BiH je izvorna Krajiška stranka, svojim smo dosadašnjim radom i rezultatima pokazali da je to itekako značajno, jer mi ne dozvoljavamo da nam ljudi koji ne žive na ovom području govore kako mi trebamo živjeti. Naša snaga je u našim članovima i simpatizerima koji vjeruju u nas, sa kojima svakodnevno živimo i dijelimo sve ono što nam se dešava, i dobro i ono manje dobro", istaknuto je na tribini.

Na tribini su se obratili i kandidati DNZ BiH na predstojećim izborima Kenan Keserović, Zaim Tralješić, Veldina Alibegić, Zlatko Oručević i Nurija Elezović, saopćeno je iz DNZ-a.