{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena posjeta misije MMF-a BiH

F
24.6.2015. u 17:30
0
4
Završena posjeta misije MMF-a BiH
0
Završena posjeta misije MMF-a BiH
Foto: Arhiv
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) pod vodstvom Rona van Roodena posjetila je Sarajevo i Banju Luku u periodu od 10. do 24. juna da bi napravila ocjenu najnovijih ekonomskih dešavanja i vodila razgovore o novom ekonomskom programu koji bi MMF mogao podržati.
- Misija i vlasti su ostvarile napredak u razgovorima po pitanju politika koje će poduprijeti rast kroz intenzivniji proces provedbe reformi u cilju privlačenja investicija i kreiranja više radnih mjesta u privatnom sektoru, o kontinuiranoj fiskalnoj konsolidaciji kako bi se osiguralo smanjenje javnog duga, unapređenju kvalitete vladine potrošnje, očuvanju stabilnosti finansijskog sektora i oživljavanju bankarskog kreditiranja - istakaoje Rooden.

Vlastima je, međutim, kaže, potrebno više vremena da pripreme detalje u pogledu politika za nekoliko oblasti, uključujući mjere za unapređenje funkcioniranja tržišta rada, poboljšanje naplate poreza, jačanje supervizije banaka i unapređenje poslovnog okruženja.

- Misija će nastaviti razgovore s vlastima u narednim danima i spremna je pružiti pomoć vlastima u ovim naporima - dodao je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: