{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena druga ljetna škola bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika

F
30.7.2010. u 18:47
0
3
Završena druga ljetna škola bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika
0
Završena druga ljetna škola bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika
Foto: Sarajevo-x.com
Dvadeset i sedam polaznika iz 11 zemalja uspješno je danas završilo Drugu ljetnu školu bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika koja je održana u Udruženju mladih lingvista i prevodilaca (UMLiP) u Sarajevu.
Polaznici te škole bili su iz Holandije, Irske, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Austrije, Italije, Francuske, Palestine, Danske, Španije i Švicarske.

"Nakon dvosedmičnog intenzivnog rada polaznici su položili ispit iz gramatike, konverzacije, a važnije od ispita iz jezika, položili su poznavanje grada Sarajeva, Bosne i Hercegovine i specifičnosti bh. (multi)kulture", saopćeno je iz Udruženja.

Neki od njih studiraju slavistiku i u Sarajevo su došli da poboljšaju znanje jezika.

Jedna studentica rekla je da je to bila sjajna prilika da unaprijedi jezik i interaktivno učestvuje u nastavi radeći vježbe, razgovarajući.

"Odlično je što sam u Sarajevu gdje mogu vježbati jezik i van učionice", kazala je ona.

Škola se održana u ljetnom periodu kad je u Sarajevu posebno živo zbog brojnih festivala i radoznalih turista, tako da su neki komentari studenata bili da je škola odličan spoj odmora i rada.

UMLiP je prošle godine prvi put organizirao ljetnu školu naših jezika s ciljem promocije učenja tih jezika i među strancima i bh. dijasporom.

"Ovogodišnji broj polaznika samo pokazuje da smo na dobrom putu da postanemo prepoznatljiva ljetna škola naših jezika bez obzira na to što nemamo svu potrebnu infrastrukturu", navode iz Udruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: