BiH
92

Završen KarAKTerov izbor: Lijanović je najljepši političar u BiH

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Završeni su izbori za najljepšeg političara i političarku u BiH koje je organizovala neformalna aktivistička mreža KarAKTer. Ovogodišnji pobjednik je bivši federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović.

U finalu je Jerko Ivanković Lijanović, aktuelni potpredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, savladao Eseda Radeljaša rezultatom 80/37 i tako osvojio titulu najljepšeg bh. političara.

Iz neformalne aktivističke mreže KarAKTer čestitali su Lijanoviću i njegovim fanovima što su glasali srcem.

"Kao što smo i obećali, diploma će pobjedniku biti poslana na kućnu adresu, ali budući da mi čekamo formiranje Vlade po godinu-dvije tako će i pobjedniku stići diploma", rekli su iz KarAKTera, te dodali kako se ipak šale i da će u narednim danima Lijanoviću biti uručena diploma na kućnu adresu.

Zahvalili su se i svima onima koji su ove godine učestvovali u izborima, uz poruku da su mnogi otišli razočarani i da je bilo mnogo suza, krvi i znoja.

Oglasio se i sam Lijanović i to ni manje ni više nego sponzorisanom objavom na društvenoj mreži Facebook.

"Od srca hvala svim FB fanovima, prijateljima i simpatizerima Narodne stranke Radom za boljitak, svima koji su svojim komentarima pratili takmičenje i svoje glasove uputili meni do pobjede", napisao je Lijanović.

On je dodao kako mu je jasno da je ovaj izbor satiričnog karaktera, ali da ga je podržao u potpunosti i to s ciljem podrške rada mlade i kreativne ekipe KarAKTera.

"Nadam se da će se ubuduće i u sličnim projektima aktivnije uključiti i ostali političari na društvenim mrežama, jer stanovnici BiH su glavni kreatori sadržaja na ovim platformama i ja sam ovdje da im pružim odgovore na sva pitanja i njihova interesovanja", zaključio je Lijanović.