Međugorje
0

Završen dvodnevni skup "Dani strateškog planiranja SDP BiH"

Sarajevo-x.com
Danas je u Međugorju zavšen dvodnevni skup SDP-a "Dani strateškog planiranja SDP BiH".

Ovo je ujedno bilo i posljednje strateško planiranje SDP-a pred Opšte izbore, kojem je prisustvovalo preko 100 ključnih ljudi SDP-a iz cijele Bosne i Hercegovine. Pored rukovodstva i Izbornog štaba SDP BiH, prisustvovali su i šefovi izbornih štabova i rukovodstva kantonalnih, regionalnih, općinskih organizacija i interesnih oblika organizovanja, Foruma mladih, Foruma žena, Foruma sindikalnih aktivista, Foruma seniora, te mnogi stručnjaci iz različitih društvenih oblasti.

Predsjednik SDP BiH, dr. Zlatko Lagumdžija je na press konferenciji koja je nakon završetka Dana strateškog planiranja organizovana u Međugorju, istakao da je ovo bila prilika da se vide novi, moderni alati i metode koji će SDP-u koristiti kada je u pitanju medijska kampanja, a to je da se kroz nove vidove komunikacija i tehnologija omogući da svako ko želi da ima uvid u SDP-ove aktivnosti, to ima na raspolaganju.

Poseban segment je bio segment Internet kampanje koju SDP BiH opet radi zajedno sa američkim demokratima i njemačkim socijademokratima, koje će biti primjenjene na našim prostorima.