Pred opće izbore
0

Predsjedništvo SDP-a usvojilo prijedlog pet politika

FENA
Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) usvojilo je danas prijedlog pet politika SDP-a, koje su radili timovi iz nevladinog sektora i akademske zajednice okupljeni oko SDP-ovih lidera za pojedine oblasti, u saradnji s Nacionalnim demokratskim institutom iz Washingtona.

Radi se o pet ključnih problema Bosne i Hercegovine: ekonomiji, vladavini prava, socijalnoj reformi, obrazovanju i zdravstvu, koji će biti program SDP-a za predstojeće opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo SDP-a BiH je na današnjoj sjednici raspravljalo o pripremi 7. sjednice glavnog odbora ove stranke, koja će biti održana u Sarajevu 24. aprila.

Uspješnim su ocijenjeni ''Dani strateškog planiranja SDP-a'' održani u Međugorju od 9. do 11. aprila, gdje se okupilo više od sto ključnih ljudi SDP-a iz Bosne i Hercegovine i gdje je usvojena izborna strategija za naredne parlamentarne izbore.

Predsjedništvo SDP-a je pozdravilo nastavak američko-evropskog partnerstva i jasno opredjeljenje za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu.

Sudbinu naše zemlje odredit će svi punoljetni građani na jedinom legalnom referendumu, koji će biti održan 3. oktobra, saopćeno je iz SDP-a BiH.