BiH
0

Zavijano oko 7.000 stanovnika Livanjskog kantona

SRNA
Na području Livanjskog kantona situacija izazvana snježnim nevremenom nešto je bolja nego prethodnih dana, ali je zbog neprohodnosti lokalnih puteva na području šest opština ovog kantona još zavijano i od svijeta odsječeno oko 7.000 stanovnika, potvrdio je direktor kantonalne Uprave za civilnu zaštitu Frano Laštro.

Laštro je jutros lokalnim medijima u Livnu rekao da je bager Oružanih snaga BiH jučer popodne probio snježne nanose na magistralnom putu Livno - Tomislavgrad, kao i na putu Posušje - Tomislavgrad.

On je dodao da je jučer, u saradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje Hrvatske, iz Šibenika probijen i put do sela Uništa, koje pripada opštini Bosansko Grahovo, na granici sa Hrvatskom, a mještanima ovog sela uručena je pomoć u hrani i lijekovima. 

Laštro je potvrdio da su na području Livanjskog kantona još zatvorene dionice magistralnih puteva Livno - Kupres i Glamoč - Mliništa, te da su dva velika bagera Oružanih snaga BiH na području ovog kantona angažovana na probijanju lokalnih puteva na području opština Tomislavgrad i Livno.

Nakon šest dana na kioske u Livnu danas su stigle dnevne novine iz BiH i Hrvatske.