BiH
0

Angažirana vojska u čišćenju snijega u Livnu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Radnici Oružanih snaga BiH koji su stacionirani u Livnu angažirani su u čišćenju snježnih nanosa u Livnu, potvrđeno je iz Operativnog štaba civilne zaštite Herceg- bosanskog kantona.

Nakon poziva iz štaba civilne zaštite HNK za pomoć u ljudstvu i mehanizaciji upućenoj Oružanim snagama BiH, radnici iz kasarne u Livnu su se odazvali i pomogli u raščišćavanju snijega oko Kantonalne bolnice bolnice i Doma zdravlja u Livnu te na mjestima od središnjeg gradskog trga do drugih mjesta od značaja za kretanje građana.

Prema drugim informacijama s terena, većina prometnica prema livanjskim naseljima je trenutno blokirana snježnim nanosima koji potpomognuti burom od sinoć stvaraju velike probleme službama održavanja a ništa bolja situacija nije na magistralnim i regionalnim cestama kojima se otežano prometuje.

Iz Štaba za civilnu zaštitu HBK apeliraju na stanovništvo da se ne kreću osim u hitnim i prioritetnim slučajevima kako bi se izbjegle gužve u gradu i omogućile strojevima službi za održavanje pristup i neometano čišćenje.