Nakon dva mjeseca
32

Zatvoreno klizalište u parku Hastahana na Marijin Dvoru

Klix.ba
Započeli su radovi na demontaži ledene plohe u parku Hastahana na Marijin Dvoru, na kojoj su sugrađani, a pogotovo najmlađi posljednja dva mjeseca uživali u klizanju. Klizalište je bilo postavljeno u okviru sedmog Sarajevo Holiday Marketa, od sredine decembra prošle do 11. februara ove godine.

Tokom, a i nakon zatvaranja Sarajevo Holiday Marketa bili su obezbijeđeni besplatni termini klizanja za šta je Općina Centar izdvojila 20.000 KM. Također, Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar, u saradnji sa direktorima osnovnih škola, tokom pomenutog perioda, rezervisala je termine za klizanje učenika iz 11 osnovnih škola iz Centra.

Prema dostupnim podacima samo klizalište u parku Hastahana je posjetilo gotovo 30.000 ljudi. Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je najavio da će tokom naredne zimske sezone biti više lokacija za besplatno klizanje građana.

"Također pored Hastahane, planiramo otvoriti klizališta u parku kod Druge gimnazije, na trgu ispred BBI Centra i na lokaciji platoa Skenderije. Naš cilj je da kvalitetom ponude i dobrom organizacijom naš grad približimo adventima u Beču i Zagrebu", kazao je Ajnadžić.